Eve Online > Dyskusje ogólne
PLEX kosztuje ponad 1B ISK
Filip Bonn:
--- Cytat: Zsur1aM w Lipiec 29, 2015, 19:00:01 ---Dzisiaj dobrze wyskilowania postać może osiągnąć 1b/h w WH, a plex kosztuje 1b ;)
--- Koniec cytatu ---
jak?
Qlko1:
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Lipiec 30, 2015, 09:16:04 ---jak?
--- Koniec cytatu ---
Solo naglfar w wh, jest film na yt.
Nie pamiętam czy to ten, w pracy jestem, nie bardzo mogę obejrzeć, żeby się upewnić.
https://www.youtube.com/watch?v=TQqA7U93tzY
Filip Bonn:
no tak, choć zgadza się połowicznie
bo samo przygotowanie takiej akcji to co najmniej godzinka
więc de facto wychodzi 500m/h pewnie
@down
racja :)
zapomniałem o logistyce
Gal Anonim:
Pisanie o tym, że można zarobić 1B w godzinę, to trochę nadużycie, szczególnie w stosunku do graczy niezorientowanych, i w żadnym wypadku nie oznacza to, że jak ktoś jest zalogowany przez 10 godzin, to od tego przybędzie mu 10B w portfelu. Anomalki się kończą, a sygnatury nie zawsze pojawiają się tej samej jakości. Do tego trzeba dodać przygotowanie dziury do farmienia, przestoje wkalkulowane i te nieoczekiwane, żmudne skanowanie przelotów, logistykę i trochę szczęścia przy odsprzedaży odzyskanych podzespołów z wraków. Na dodatek jeśli zarobek ten generuje się używając więcej niż jednej postaci w grze, to warto byłoby ten zysk podzielić przez liczbę użytych postaci.
Zsur1aM:
--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Lipiec 30, 2015, 10:30:17 ---no tak, choć zgadza się połowicznie
bo samo przygotowanie takiej akcji to co najmniej godzinka
więc de facto wychodzi 500m/h pewnie
@down
racja :)
zapomniałem o logistyce
--- Koniec cytatu ---
Jak mieszkasz w WH z POSem to przygotowanie trwa jakieś 15min jak jesteś zorganizowany (szczególnie jak nie robisz tego sam), anomalki zostają w większości te same, wiec spotów nie musisz robić zbyt często, jak nie ma żadnych WH poza statykiem, zamykasz statyka i masz 7h na farmienie bo po tylu pojawia się wyjście K162 po drugiej stronie, za bardzo więcej nie ma nic do roboty. Logistykę można zrobić przy okazji jak się pojawi odpowiedni WH do low/null blisko empire.
Ofc podobnie jest z moim porównaniem do kopania tych rare minsów w 2006' trzeba było później zrobić np transport frachtem (w tamtych czasach nie bylo JF ani JB) z deep 0.0 do empire etc.
--- Cytat: Gal Anonim w Lipiec 30, 2015, 10:33:48 ---Anomalki się kończą, a sygnatury nie zawsze pojawiają się tej samej jakości.
--- Koniec cytatu ---
True, happens.
--- Cytat: Gal Anonim w Lipiec 30, 2015, 10:33:48 ---trochę szczęścia przy odsprzedaży odzyskanych podzespołów z wraków
--- Koniec cytatu ---
W przypadku WH loot wykupują NPC po stałych cenach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej