Eve Online > Dyskusje ogólne

PLEX kosztuje ponad 1B ISK

<< < (8/25) > >>

MortimerPL:
Jedno i drugie. Jakiś problem?

Możliwość jest stanem logicznym, prawdopodobieństwo określa szansę pojawienia się zdarzenia.

Czy jest możliwe, że napiszę na centrali kolejnego posta? Tak
Czy jest to prawdopodobne? tak

:P

--- Cytat: [EVOLL] Filip Bonn w Lipiec 29, 2015, 20:00:21 ---Acha, czyli my mamy podawać argumenty , kiedy Ty będziesz sobie pisał "możliwe, prawdopodobne". LOL

--- Koniec cytatu ---

Przecież jest tak jak pisałem - nie możliwe jest poznanie prawdy bez dostępu do serwera. To co przedstawiłem to wnioskowanie tłumaczące skąd wzięła się taka sytuacja. Nikt nie podważył wnioskowania (np. mylisz się, skupowanie plexów przez CCP by obniżyło ceny na markecie, bo gracze by chcieli zaspokoić popyt na ISKi i wprowadzaliby by je na rynek szybciej niż CCP by je skupowało ). Jedyne co napisaliście w odpowiedzi to tak w skrócie "wierzymy, że tak nie jest".

No spoko, wierzcie sobie w co chcecie, ja naprawdę nikogo nie przekonuję do swojego zdania. Po prostu napisałem co myślę i jak widzę tę sytuację, a to, że Wy nie wierzycie, że mam rację nie jest dla mnie żadnym argumentem. Podobnie jak moja wiara, dla Was. Jakiś przymus jednomyślności tu panuje?  8)

Filip Bonn:

--- Cytat: MortimerPL w Lipiec 29, 2015, 20:05:38 ---Jedno i drugie. Jakiś problem?

--- Koniec cytatu ---

Akurat w mojej dziedzinie stwierdzenie "prawdopodobne" ma wyższą wartość od stwierdzenia "możliwe".
Więc jeśli ktoś pisze, że coś jest możliwe i prawdopodobne to robi z siebie pośmiewisko.

MortimerPL:
Ja to doskonale rozumiem, ale w dyskusji trzeba stosować taktykę małych kroków. Na razie moi rozmówcy stoją twardo na stanowisku, że to niemożliwe. Dobra, spadam, bo to do niczego nie prowadzi. Dzięki za miłe popołudnie :)

GlassCutter:

--- Cytat: MortimerPL w Lipiec 29, 2015, 20:24:26 ---Ja to doskonale rozumiem, ale w dyskusji trzeba stosować taktykę małych kroków. Na razie moi rozmówcy stoją twardo na stanowisku, że to niemożliwe. Dobra, spadam, bo to do niczego nie prowadzi. Dzięki za miłe popołudnie :)

--- Koniec cytatu ---

Jest to prawdopodobne i całkiem możliwe że CCP nie skupuje plexów, zadowolony? Czy ta argumentacja Cię zadowala?

MortimerPL:

--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 29, 2015, 20:27:03 ---Jest to prawdopodobne i całkiem możliwe że CCP nie skupuje plexów, zadowolony? Czy ta argumentacja Cię zadowala?

--- Koniec cytatu ---

To jest twierdzenie pozbawione argumentacji.  8)

Tak zadowala mnie to w 100%

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej