Eve Online > Dyskusje ogólne
PLEX kosztuje ponad 1B ISK
GlassCutter:
--- Cytat: Tloluvin w Lipiec 25, 2015, 22:47:36 ---Ciekawe tylko co wtedy zrobią ci 'pvperzy' jak w efekcie tego znów nie będzie do kogo strzelać, albo nie będzie czym latać bo alty producenckie pójdą w odstawkę ;) :P
--- Koniec cytatu ---
Masz chłopie kompleks uciśnionego kerbira :D
Qlko1:
--- Cytat: Tloluvin w Lipiec 25, 2015, 22:47:36 ---Ciekawe tylko co wtedy zrobią ci 'pvperzy' jak w efekcie tego znów nie będzie do kogo strzelać, albo nie będzie czym latać bo alty producenckie pójdą w odstawkę ;) :P
--- Koniec cytatu ---
Wtedy wzrosną ceny wszystkiego co latające, więc produkcja znów będzie opłacalna, więc alty producenckie znów zostaną uruchomione. Tak działa wolny rynek :)
MortimerPL:
--- Cytat: qlko1 w Lipiec 24, 2015, 14:32:48 ---Od miesiąca się na to zanosiło. Ciekawe czy 1b stanowi barierę psychologiczną i zaraz spadnie do 900m, czy nie.
--- Koniec cytatu ---
Mówienie o barierze psychologicznej jest co najmniej dziwaczne, ponieważ nie masz alternatywnego zastosowania kapitału. Jeśli opłacasz grę plexami to kupisz nawet za 2b, albo przestaniesz grać. Podobnie chleb nie ma "psychologicznej bariery cenowej". Jak jest głód, to okazuje się że chleb jest ważniejszy niż brylanty.
--- Cytuj ---Jak ludzie grający za plexy zaczną zawieszać subskrypcje bo plex za drogi zmniejszy się popyt i cena zacznie spadać.
Dodali więcej anomalek w 0.0 = więcej kasy z próźni
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem ta cała akcja ze wzrostem ceny PLEX-ów ma jedną prozaiczną przyczynę. Na mój gust PLEX-y wsysa samo CCP. Każdy PLEX wessany z rynku to dla nich zarobek. Jeśli ktoś będzie potrzebował na np. otworzenie drugiej kolejki skillowania, to jak nie kupi na rynku (bo drogo), to kupi w CCP. Zacząłem grać 2 miesiące temu i wtedy PLEX kosztował 820m
To jest ponad 20% inflacji w 2 miesiące. To jest właśnie ta hiperinflacja o jakiej pisałem w moim wątku, co się tak nie spodobał starym wyjadaczom. Nie można tej inflacji wyjaśnić anomalkami w 0.0 i kasą z próżni, bo wtedy zmieniłoby się więcej cen. Po prostu CCP nakręca sobie sprzedaż. :D
Qlko1:
--- Cytat: MortimerPL w Lipiec 28, 2015, 21:46:40 ---Mówienie o barierze psychologicznej jest co najmniej dziwaczne, ponieważ nie masz alternatywnego zastosowania kapitału.
--- Koniec cytatu ---
Bariera psychologiczna nie musi dotyczyć jedynie inwestycji. Pojawia się kiedy podejmujesz zwykłe wybory konsumenckie. W tym wypadku okrągła wartość 1b może sprawić że pan X kupi doładowanie za $.
--- Cytat: MortimerPL w Lipiec 28, 2015, 21:46:40 ---Moim zdaniem ta cała akcja ze wzrostem ceny PLEX-ów ma jedną prozaiczną przyczynę. Na mój gust PLEX-y wsysa samo CCP.
--- Koniec cytatu ---
Mylisz się, ale szkoda mi czasu na każde prostowanie Twojego "Moim zdaniem"
--- Cytat: MortimerPL w Lipiec 28, 2015, 21:46:40 ---Zacząłem grać 2 miesiące temu i wtedy PLEX kosztował 820m. To jest ponad 20% inflacji w 2 miesiące. To jest właśnie ta hiperinflacja o jakiej pisałem w moim wątku, co się tak nie spodobał starym wyjadaczom.
--- Koniec cytatu ---
Nie używaj pojęć, których nie rozumiesz.
ManganMan:
--- Cytat: MortimerPL w Lipiec 28, 2015, 21:46:40 ---Podobnie chleb nie ma "psychologicznej bariery cenowej". Jak jest głód, to okazuje się że chleb jest ważniejszy niż brylanty.
--- Koniec cytatu ---
Cóż - dla mnie istnieje psychologiczna bariera cenowa. I to mnie motywuje, by zamiast chleba, kupować np. ciastka, by zaspokoić głód.
--- Cytuj ---Bariera psychologiczna nie musi dotyczyć jedynie inwestycji. Pojawia się kiedy podejmujesz zwykłe wybory konsumenckie. W tym wypadku okrągła wartość 1b może sprawić że pan X kupi doładowanie za $.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie o tym mówię - zamiast PLEX'a bym sobie kupił GTC jak najtaniej u pewnego resellera, zwłaszcza uwzględniając różnicę pomiędzy USD\EUR a PLN ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej