Eve Online > Dyskusje ogólne
Czas na dramę. Czy EVE umiera?
xantinos:
Po prostu szkoda mi czasu na monolog nie usłyszałem żadnego faktu na poparcie tezy, że nie mam racji poza osobistymi wycieczkami i opiniami grupy wzajemnej adoracji.
Grałem we wszystkie przytoczone gry i widzę co jest takie samo, a co inne, może to i lepiej, że nie będziecie grac w te nowe produkcje bo jak tak Was czytam będzie lepiej dla naszej społeczności tam bez Was :)
Wczoraj pisałem o SP za kasę jako żart i straszak dla eve, a dziś czytam że to już jest hehehehehe ciekawe jak szybko kochane EVE dogoni inne produkcje pod względem mikropłatności ale to już nie moje zmartwienie chyba żeby sprzedać zbędne konta za realne pieniądze.
Wylogowując się chcę żebyście kochane kółko wzajemnej adoracji nie mieli powodów do pisania i proponuje, że skoro tak przeszkadzają wam nowi ludzie o odmiennych poglądach to zróbcie sobie z tego forumiku prywatny pokój wtedy będzie tylko jedyna słuszna linia i zero stresu :)
Tylko czy wtedy ktokolwiek tu coś będzie pisać ?
miłego dnia i żegnam
Zgudi:
--- Cytat: xantinos w Luty 09, 2016, 14:40:01 ---"Jak sam zauważyłeś, każdy slot ma określoną grupę modułów które tam wsadzisz i sprowadza się to do wyboru z pośród kilku pozycji. W EVE do jednego slotu możesz wstawić dziesiątki rodzajów różnych części."
Tak do każdego slotu masz po kilkanaście rodzajów ulepszeń gdzie tu różnica, a nawet mam wrażenie, że jest więcej modyfikacji niż w eve.
--- Koniec cytatu ---
Kilkanaście? Ja mam do wyboru od 4 do 8 na każdym slocie. Więcej modyfikacji niż w EVE? No nie żartuj. Może jest ich trochę ale są ograniczone do rasy, tieru, rodzaju jednostki co sprawia, że na 1 statek masz do wyboru ok. 5-10% wszystkich dostępnych modyfikacji w grze. Przynajmniej ja grając w tę gierkę tak to zauważyłem.
--- Cytat: xantinos w Luty 09, 2016, 14:40:01 ---"I w tym jest problem, że każdy statek ma określone sloty na określone moduły i z góry wyznaczoną swoją rolę na polu walki. Nie zrobisz ze statku nic ponad to co twórcy przewidzieli bo mechanika cię blokuje."
Po to masz 3 rasy w grze , a każda z nich statki rożnych typów żebyś latał tym co ci pasuje po to jest to drzewko badań możesz sprawdzić co będzie na końcu i ta droga pójść podobnie masz w eve przecież nie zrobisz frejki t2 bez t1 i dodatków, a jak je masz to nie polecisz bs albo bc bo musisz je wyskalować czy nie?
Rożnica jest w sposobie efekt ten sam.
--- Koniec cytatu ---
Z jednej strony masz odkrywanie za EXP drzewka statków zerżniętego żywcem z WOT a z drugiej skill pointy które przywiązane są do konkretnego chara. Różnica jest ogromna bo jeden skill przyda się w wielu shipach. Gdzie masz taką elastyczność w SC?
--- Cytat: xantinos w Luty 09, 2016, 14:40:01 ---"Naciągasz fakty żeby uzasadnić pomysł, że Star Conflict to następca EVE. A propo da się wstawić więcej niż jedną pukawkę? Są 2 rodzaje broni, główna na LPM i rakiety na PRM. W EVE też masz tylko 2 rodzaje broni, jedna pod LPM i rakiety na PPM?"
Nie grałem w eve ostatnio, ale nie ma chyba możliwości używania laserków, rakiet, i rail gun na raz chociaż jak się postarasz ale czy to ma sens ?
Statki maja bonusy do broni i takich broni się używa na nich zazwyczaj. Co do rodzai broni jest thermal , kinetic i EM różne warianty i rodzaje, może rakiet jest mniej, ale i tak do pvp mało kto ich używa tu i w eve też.
W eve czasem masz wszystkie bronie na jeden klawisz, a w innych na kilka przycisków, ale jest inny system lotu statkiem więc masz czas na zabawę klikaniem f1,f2 ,itd bo statek sam leci tutaj musisz go pilotować :)
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się że są różne resy i różne bronie z różnym dmg i różne bonusy. Ale nie użyjesz innej broni niż tej z rozwijanego menu pod odpowiednią ikonką bo wszystkie bronie są przypisane do konkretnych grup statków. Nie wyjmiesz działa ze szturmowca i nie wstawisz tego do fregaty bo tak jest mechanika w tej grze rozwiązana, co właściwie ogranicza twój wybór do 4 broni na statek, przynajmniej na tierze 6.
--- Cytat: xantinos w Luty 09, 2016, 14:40:01 ---"Tiery są pomyślane podobnie jak w WOT. Piątki mają się mierzyć z piątkami a dychy z dychami. Jak zagrasz piątką przeciwko dziesiątce to masz niewielkie szanse bez względu na upór. Więc grinduj tygodniami i zbieraj EXP"
Masz widełki już dziś o tym pisałem jest start pvp nie wiem 1-3 chyba potem 3-8, a potem się dowiem jak doskiluje jaki kolejny poziom pewnie 9-15 i nie masz racji, spokojnie da się zabić 5 poziomem 8, a nawet 3 sprawdź w grze nick stankowm mam medale za taki czyn żeby nie było, że zmyślam.
--- Koniec cytatu ---
W czym nie mam racji, w tym że każdy kolejny statek kolejnego tieru jest silniejszy? Sam napisałeś że za zabicie tego na wyższym tierze dostaje się medale, chyba nie za nic. Napisałbyś trochę więcej info z tym "start pvp nie wiem 1-3 chyba potem 3-8" ? Bo mnie to ciekawi.
--- Cytat: xantinos w Luty 09, 2016, 14:40:01 ---"Masz w EVE EXP który dostajesz po każdej bitewce i za który rozwijasz drzewko badań (czytaj: odkrywanie nowych) statków?"
No nie, ale wygląda to podobnie w eve masz SP na dzień musisz utrzymywać konto długo, żeby doskilować wszystko nie musisz grac tylko opłacać konto i zmieniać badania.
Tutaj twoje zaangażowanie w grę ma odzwierciedlenia w postępach, dużo grasz szybciej się rozwijasz, mnie to bardziej odpowiada.
--- Koniec cytatu ---
Jak tobie to odpowiada to OK, ale to nie znaczy że nawalanie paluchem w LPM w celu nabicia EXP jest lepsze :) Albo że jest lepszą wersją EVE :)
--- Cytat: xantinos w Luty 09, 2016, 14:40:01 ---"Kilkasz "Do boju!", strzelasz, giniesz, respawn, strzelasz, giniesz, respawn, strzelasz... A w hangarze klikasz "Naprawa" i gotowe. To masz w EVE?"
W eve lądujesz w clonowni bez kasy i możliwości dalszej gry, tutaj płacę naprawę i próbuje ponownie starając się nie popełnić błędu drugi raz jedyna różnica jaką widzę.
Jak wiesz jak grać tu i tu przeżyjesz i coś zrobisz mnie pvp zajmuje dużo dłużej niż 3 sekundy nawet jak mam zespól małp bo i takie się zdarzają.
Wyobraź sobie, że mam gry kiedy mój team wygrał i nikt nie zginął przez cała grę ani razu :) zresztą jest odpowiednie odznaczenie do sprawdzenia :)
--- Koniec cytatu ---
Tak, dlatego to niezobowiązująca gra, dobra dla tych co mają mało czasu a chcą sobie pyknąć pół godzinki. Nie trzeba się obawiać o stratę czegokolwiek, niczego ci nikt nie zniszczy nie zabierze bo masz respawn i naprawę.
Ta gra w mojej ocenie jest tak inna że twierdzenie o tym, że to "następca EVE", "nowa odsłona EVE" jest co najmniej dziwne. A może się mylę więc mnie oświeć? :)
Przyznam się ze nieco już gubię się w twoich postach, najlepiej jakbyś rozpisał swoje argumenty w logicznym porządku, w punktach.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: xantinos w Luty 10, 2016, 11:43:34 ---Po prostu szkoda mi czasu na monolog nie usłyszałem żadnego faktu na poparcie tezy, że nie mam racji
--- Koniec cytatu ---
Dowody na to że czegoś nie ma? :-X
Udowodnić to można że coś JEST a nie że czegoś nie ma. A Ty nie udowodniłeś żadnego JEST. A skoro chcesz dowodu że czegos nie ma, to proszę:
Chociaz nie... kurde, mylę się na całym froncie... przeca udowodniłeś że czegoś nie ma, w tym przypadku Twojej racji.
Soulscream:
--- Cytat: xantinos w Luty 10, 2016, 11:43:34 ---Po prostu szkoda mi czasu na monolog nie usłyszałem żadnego faktu na poparcie tezy, że nie mam racji poza osobistymi wycieczkami i opiniami grupy wzajemnej adoracji.
Grałem we wszystkie przytoczone gry i widzę co jest takie samo, a co inne, może to i lepiej, że nie będziecie grac w te nowe produkcje bo jak tak Was czytam będzie lepiej dla naszej społeczności tam bez Was :)
Wczoraj pisałem o SP za kasę jako żart i straszak dla eve, a dziś czytam że to już jest hehehehehe ciekawe jak szybko kochane EVE dogoni inne produkcje pod względem mikropłatności ale to już nie moje zmartwienie chyba żeby sprzedać zbędne konta za realne pieniądze.
Wylogowując się chcę żebyście kochane kółko wzajemnej adoracji nie mieli powodów do pisania i proponuje, że skoro tak przeszkadzają wam nowi ludzie o odmiennych poglądach to zróbcie sobie z tego forumiku prywatny pokój wtedy będzie tylko jedyna słuszna linia i zero stresu :)
Tylko czy wtedy ktokolwiek tu coś będzie pisać ?
miłego dnia i żegnam
--- Koniec cytatu ---
Ahahaha jakie dowody ? Co ćpasz ?
[BU FU] Karas:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej