Eve Online > NoobGarten
Rozstawianie POS'a
[RMS] HellenB:
Cześć
Szukałem i szukałem ale nie mogłem znaleźć, wszędzie tylko to co już wiem.
Nie mogę znaleźć za to, jak rozstawić POS'a , żebym mógł rozstawić piękną przechwytującą bańkę przechwytującą??
Właśnei rozstawiłem POS'a, w miejscu gdzie chciałem ale podczas zakotwiczania sam przeskoczył w inne miejsce. Teraz jak "warpuje" z planety na księżyc ląduje od 120 do 200km od POS'a wiec bańka nie jest w stanie nikogo przechwycić....
Jeśli ktoś mógłby podzielić sie swoją bezcenną wiedzą , był bym wdzieczny.
Dzięki
Duck Tape
GlassCutter:
Co ma pos do bańki przechwytującej? Zrób sobie bookmarka wewnątrz posa i warpuj na niego.
Qlko1:
Nie możesz zadecydować o dokładnym miejscu zaanchorowania POSa przy moonie.
Czemu? Ano temu żeby nie dało się realizować pomysłów takich jak Twój. ;)
--- Cytat: GlassCutter w Maj 29, 2015, 11:51:39 ---Co ma pos do bańki przechwytującej? Zrób sobie bookmarka wewnątrz posa i warpuj na niego.
--- Koniec cytatu ---
Gość chciałby zrobić generator killmaili za pomocą death stara i bańki :)
To co ewentualnie mógłbyś zrobić to, zaświecenie cynem w bańce przy POSie kiedy jakiś host pojawi się w systemie. Jest duża szansa że zechce warpnąć na cyno po łatwy kill.
[RMS] HellenB:
GlassCutter
Chyba nie zrozumiałeś konceptu. Mi właśnei chodzi o to, zeby ktoś wpadł w bańkę zaraz koło posa.
qlko1
Dziwne, wiec to jest loteria?? bo ja niejednokrotnie wpierniczałem sie w banie z puszkami, efekt bardzo miły.
NIe koniecznie generator killi, ale na pewno odstrasza nieproszonych gości.
Qlko1:
--- Cytat: [RMS] HellenB w Maj 29, 2015, 11:58:20 ---Dziwne, wiec to jest loteria?? bo ja niejednokrotnie wpierniczałem sie w banie z puszkami, efekt bardzo miły.
NIe koniecznie generator killi, ale na pewno odstrasza nieproszonych gości.
--- Koniec cytatu ---
Czy loteria to nie jestem pewien (nie stawiałem 2 posów na tym samym moonie żeby to zweryfikować). Nigdy nie widziałem POSa na spocie na 0 moona i nie widziałem opcji żeby zadecydować gdzie pos ma być zakotwiczony.
Puszki i bania na 0 to inna bajka, bo warpspot na 0 jest stały. Tyle że ten obańkowany spot zawsze będzie oddalony od POSa, więc nic nie ugrasz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej