Eve Online > NoobGarten

Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]

<< < (20/29) > >>

MortimerPL:
Ok, kolejne pytania nooba:

1. Jak warpuję do jakiegoś celu (brama, stacja) to czasem ląduję całkiem blisko i momentalnie skaczę/dokuję, a czasem kilkanaście kilometrów od celu. Czy ta odległość jest uzależniona od jakiejś charakterystyki statku lub umiejętności pilota, czy to po prostu odzwierciedlenie losowości. Jeśli to kwestia cechy/umiejętności to proszę o podanie jakiej, bo mam wrażenie, że od tego może zależeć przeżywalność  ;)

2. Drugie pytanie dotyczy security statusu. Spotkałem osobę w systemie 0,9 z security status -10. Osoba ta poczynała sobie dość swobodnie - jak przy mnie skillowała 2 graczy, to przestałem się przyglądać, tylko czmychnąłem do bazy. Patrzyłem na lokal i oczywiście ta osoba miała migającą czerwoną czaszkę. Siedziała w tym systemie przez w sumie 15 minut i w tym czasie ta czerwona czaszka zapalała się i gasła kilka razy. I teraz moje pytanie - jak to możliwe, że concord jej nie ustrzelił? Jak to możliwe że osobie tej zniknął status "criminal"? Czy security status poniżej -5 rzeczywiście jest problemem poza brakiem dostępu do agentów?

3. Eksploracja - jak znajdę sobie jakąś anomalię, to jest ona widoczna dla wszystkich w systemie. Wystarczy kliknąć skaner i jeśli przeze mnie jest odkryta to każdy ją widzi, right? Pytanie - czy jest jakiś sposób ukrycia anomalii?

4.

--- Cytat: KoMic w Czerwiec 08, 2015, 09:12:14 ---nawet glupie kopanie to jest jakies 13baniek/h. czyli da sie tego z 50 dziennie naklepac... no ale trzeba miec skille, bo venturem tego nie nakopiesz. ot co.

--- Koniec cytatu ---

Tak liczyłem sobie i nie bardzo wiem jakie skille/sprzęt należy mieć, aby wykopać 13 baniek w godzinę. Mógłbyś rozwinąć tę myśl?

Thanks from the mountain za ansery

[BU FU] Karas:

MortimerPL:
LOL

Pozwolisz, że zacytuję jeszcze raz Twoją wypowiedź, bo albo nie rozumiesz co piszesz, albo rozumiesz i sobie zwyczajnie trollujesz  >:D

na moje pytanie co potrafiłeś zrobić na swoim koncie po 14 dniach od rejestracji byłeś łaskaw napisać:

--- Cytat: KoMic w Czerwiec 08, 2015, 09:12:14 ---widzisz, evka to taka gra gdzie trzeba sie troszeczke sprecyzowac, przynajmniej na poczatku. Bo gdybys wpakowal SPki w jedna dziedzine, to juz cos sensowengo moglbys robic. nie ma to znaczenia co, a tak dupa. bo po wuju kopiesz, produkujesz i robisz misje. czyli w zasadzie jestes w pkt startowym, a frustracja rosnie.

nawet glupie kopanie to jest jakies 13baniek/h. czyli da sie tego z 50 dziennie naklepac... no ale trzeba miec skille, bo venturem tego nie nakopiesz. ot co.

--- Koniec cytatu ---

Przyznam szczerze, że byłem zadziwiony tym, że gdybym zainwestował wszystkie skillpointy w kopanie, to miałbym skille które pozwoliłyby mi wykopać te 13 baniek na godzinę. Nijak mi się to nie wydawało realne.
No ale jeśli Ty w ciągu 14 dni dałbyś radę wyskillować exhumery V, Astrogeologię V, Mining V, Accounting V, Broker Relations V, Industry V i jeszcze kilka rzeczy, których nawet nie chce mi się szukać, to powiem szczerze, że jesteś prawdziwym mistrzem EVE. Wynik mógłby być jeszcze lepszy, gdybyś zaznaczył czekboksa z implantem za bilion. 5% więcej piechotą nie chodzi. Widziałem, że na bazarze postaci tacy górnicy chodzą po kilkanaście bilionów, więc jeśli umiesz tak skillować, to rób ich na handel a będziesz mógł plexy rozdawać kolegom.

Tak więc jestem niezmiernie wdzięczny, że podałeś mi kalkulację dla operatora Skiffa działającego we flocie górniczej, ale wyskillowanie takiej postaci to nie 14 dni, ale kilka/kilkanaście miesięcy. Równie dobrze mogłeś wkleić fitting do Tytana z tekstem, że gdybym się na coś zdecydował to byłbym niszczycielem światów, a tak to po wuju kopię wenturą, po wuju produkuję i stoję w punkcie wyjścia, a przecież mogłem pójść w TYTANY.  Keep calm and fly your titan.  Ubawiłeś mnie  >:D

xanowron:
Która część zdania
--- Cytuj ---no ale trzeba miec skille, bo venturem tego nie nakopiesz. ot co.
--- Koniec cytatu ---
jest dla Ciebie niejasna?

MortimerPL:
Czyli mam przyjąć, że nie trollujesz, ale naprawdę nie rozumiesz o czym piszę? Spoko  ;)

Ciekawi mnie jednak skąd Twoje przeświadczenie, że po tylu miesiącach jakie musiałbym poświęcić na skillowanie górnika jakiego mi podesłałeś, nadal latałbym wenturą? Gdybyś zerknął na poprzednią stronę wątku to byś wiedział, że:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 02, 2015, 16:37:40 ---Po pierwsze primo: - wiem, że kopanie jest nieopłacalne, ale nie utrzymywałem, że jest. Niewątpliwie jest to najszybsza i najprostsza droga do zdobycia kapitału na dalszy rozwój ekonomiczny. Walką na razie nie jestem zainteresowany, bo jest to oczywiście sposób na zdobywanie doświadczenia, ale też na finansową stagnację. Przy moich umiejętnościach kopania i możliwościach czasowych poświęconych wyłącznie na kopanie wychodzi, że na kopaniu w najlepszym wypadku jestem na minus 450 mln. Niemniej na misjach security jest się w plecy o wiele bardziej -700 mln ? Więc to w ogóle porażka. Moim podstawowym celem na chwilę obecną jest taki rozwój postaci, który umożliwi mi zarabianie na początek 1mld miesięcznie i myślę, że jestem w stanie osiągnąć taki dochód w ciągu 2-3 miesięcy.

--- Koniec cytatu ---

Czyli mam jakiś pomysł na ekonomiczną stronę gry i go realizuję. Musiałem troszkę zrewidować moje wyobrażenia na temat tego jaki jest rynek w EVE, ale po korekcie nadal zamierzam stworzyć efektywny sposób zarabiania. Moja frustracja wynika jedynie z faktu, że wbijanie skilli x4 i wyższych idzie naprawdę wolno, a ponieważ ustawiłem sobie priorytet ekonomiczny, to ze skillami bojowymi jest u mnie straszna bieda :D. Ale takie jest założenie - najpierw kasa, potem zabawa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej