Eve Online > NoobGarten

Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]

<< < (15/29) > >>

MortimerPL:
Dzięki za koleje odpowiedzi.

Ok. Poczytałem troszkę i mam pytanie odnośnie posów

Ponieważ na razie tylko kopię na afku w haj seku i nie sprzedaję rudy czekając na wyskillowanie umiejętności handlowych (broker contacts and acconting) to teoretycznie mogłoby mi się opłacać postawienie POS-a, skompresowanie wszystkiego, zdemontowanie POSa i sprzedanie części. Czy można zdemontować posa? (zdemontować moduły i spakować do ładowni łącznie z control tower)?

Czytałem trochę, oglądałem jakies kiepskie tutoriale na YT i mam pytanie jak dokładnie wygląda proces postawienia posa. Wyrzucam z ładowni control tower i co dalej?  :)

Gdzieś czytałem że na JIta nie można postawić posa, ale w sąsiednim systemie już tak. Czy na księżycu może być więcej niż jeden pos? Nie znalazłem żadnego posa w systemach koło Jity. Jak się je szuka? Mam włączone Large Collidable Objects i nie widzę.

EDIT: powyższe pytania są już nieaktualne :)

A tak nawiasem mówiąc to czytając coraz więcej, nabieram podejrzeń, że najlepsze interesy robi się w 0.0 i że nie jest to strefa śmieci i wiecznej wojny, ale też bardzo ciekawe gospodarczo regiony eve.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 04, 2015, 11:45:10 ---
A tak nawiasem mówiąc to czytając coraz więcej, nabieram podejrzeń, że najlepsze interesy robi się w 0.0 i że nie jest to strefa śmieci i wiecznej wojny, ale też bardzo ciekawe gospodarczo regiony eve.

--- Koniec cytatu ---

Dobrych podejrzeń nabierasz  ;) Ogólnie 0.0 to jedna wielka kerbirnia gdzie od czasu do czasu wybucha jakiś lokalny konflikt.
A raz na rok, dwa, kilkutygodniowa większa wojna która przyciąga połowę EVE.
Osobiście bezpieczniej się czuję u siebie w Provi (jak wyskoczę z Thera na dzień urlopu :P) niż w Hiseku  :-X
Zresztą, weź porównaj ilości statków które spadają w hiseku i 0.0, widać od razu gdzie tak na prawdę jest obszar hi security :P

[ZBJ] Drakkainnen:
Dobrze, dobrze... Wszyscy się cieszą gdy ludzie w Provi czują się bezpiecznie >:D

A tak poważnie, to gdziekolwiek w null/low nie jesteś, to raczej zwracaj pilną uwagę na local i intel (jeśli posiadasz).

VonBeerpuszken:

--- Cytat: [ZBJ] Drakkainnen w Czerwiec 05, 2015, 08:46:06 ---Dobrze, dobrze... Wszyscy się cieszą gdy ludzie w Provi czują się bezpiecznie >:D.

--- Koniec cytatu ---
Nie pisałem tylko o Provi, szwendam się dużo po róznych zadupiach i akurat Provi według całej reszty jest najmniej bezpiecznym miejscem w nullsecu.

MortimerPL:
Kilka przemyśleń, odkryć, konkluzji:

Edit:
Nie ma się co pakować w przemysł, ale w ciężkie krążowniki.

>:D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej