Eve Online > NoobGarten

Jak grać panie premierze? [Moje pytania jako nooba]

<< < (23/29) > >>

FITTIpalti:
Morti
" To takie myślenie "skoro jestem słaby, to zaczaję się koło podstawówki i skopię jakiegoś dzieciaka, aż mu kredki z tornistra wypadną". Pisałem kilkakrotnie, że do pvp chcę zrobić drugą postać. Czy to takie trudne w zrozumieniu? "
Tylko że ty jesteś też koleszką z podstawówki i nie jest w twoim przypadku ujmą naklepać tego dzieciaka. Powiem ci szczerze większość rad które tu dostałeś to rady ludzi z elite polisz komiunity ;) Praktycznie każda rada była poparta kilkuletnim doświadczeniem wielu ludzi którzy nią rozkminiali przez lata.
Dostajesz rady od Komica, GlassCutter, qlko1 i wielu innych graczy którzy nie są z pierwszej łapanki jak to mówił nasz kolega :)
Wypadało by podziękować i jeśli masz inne zdanie po prostu grać po swojemu

[BU FU] Karas:
hehe, wiedzialem, ze wchodzenie w dyskusje z gosciem ktory ma w nicku xxxxPL. jest glupie... no ale
experyment uwazam za nieudany.
EOT

VonBeerpuszken:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 15, 2015, 21:20:41 ---...bo jakby wszyscy zrobili to co ja planuję, to zyski by spadły.

--- Koniec cytatu ---

Rozumiem że po raz tysięczny próbujesz wynaleźć koło  ;D
Mortimer... ta gra istnieje od lat kilkunastu, przewinęło sie przez nią dziesiątki tysięcy ludzi, sama mechanika zarabiania isków nie zmieniła się od wielu lat, owszem, były i są zmiany, ale są to zmiany kosmetyczne... sama mechanika gospodarki jest wciąż ta sama. Kilkunastu łebskich facetów opracowało najlepsze sposoby "gry na giełdzie", kilka tysięcy do doszlifowało... przypomnę - wiele lat temu.
Do tego muszę Cię zmartwić, Ty też tu jesteś kolejnym, który ledwie co liznął gry i jest święcie przekonany że w EVE nikt nie zna zastosowania koła... no i wynajdował to koło, tylko najczęściej było ono kwadratowe... :-X
Jeśłi uważasz że miesięcznym charem z pustym walletem w ciągu miesiąca rozkręcisz taki interes że będziesz mógł plexami utrzymać co najmniej dwa... Mogę Ci życzyć tylko powodzenia... i nie, ten sardoniczny uśmiech to tylko efekt ukąszenia insekta na którego mam uczulenie, taki grymas mi sie zrobił na gębie  ;D
Powtórzę to po innych - rady które tu dostałeś były radami ogólnikowymi a nie "zmuszanie" do swego stylu gry, stwierdzenie "zostaw kopanie weź sie za krzyżyki" było jak najbardziej trafne, mając miesięcznego chara, jest to jedyny sposób na START. Mając jakiekolwiek skille i jakiś wkład możesz zacząć rozwijać biznes. Z pustym walletem, a taki bedziesz miał kopiąc Venture bez skilli, będziesz mógł jedynie dalej snuć rozważania i teorie.
Jedyne co mi się rzuciło w oczy w tym temacie, to to, że nie interesują Cię żadne porady, chcesz sie po prostu powymądrzać :) Nie wiem czy Ci ktoś mówił, ale żadna mniemanologia, nawet stosowana, nie jest mądrzejsza od wieloletniej praktyki i konsumpcji własnych zębów  ;D

EDYTA:
Mam dla Ciebie zajebisty sposób pasywnego zarabiania, nie potrzeba do tego żadnego wkładu własnego ingame, czasu ani skilli - kupuj plexy za real kasę i sprzedawaj za iski :D Parę stówek miesięcznie i jesteś obrzydliwie bogaty  ;D

MortimerPL:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Czerwiec 16, 2015, 09:39:20 ---
EDYTA:
Mam dla Ciebie zajebisty sposób pasywnego zarabiania, nie potrzeba do tego żadnego wkładu własnego ingame, czasu ani skilli - kupuj plexy za real kasę i sprzedawaj za iski :D Parę stówek miesięcznie i jesteś obrzydliwie bogaty  ;D

--- Koniec cytatu ---

O - i to jest bardzo dobra rada. Co więcej widzę że ilość skillpointów nie ma znaczenia, żeby ten biznes prosperował. A żeby stworzyć odpowiednie zaplecze do tego biznesu, to można sprzedać nerkę. Wtedy można sporo zarobić w EVE.

Okej chłopaki. Dzięki za rady. Szkoda że skupiliście się na radach (o które nie prosiłem) a nie na odpowiadaniu na pytania (które zadałem). Ja doceniam rady, od elity EVE, ale mimo wszystko nie do końca tego oczekiwałem. No cóż. Idę dalej wymyślać kwadratowe koła.

GlassCutter:

--- Cytat: MortimerPL w Czerwiec 16, 2015, 13:38:57 ---No cóż. Idę dalej wymyślać kwadratowe koła.

--- Koniec cytatu ---

Sorry spóźniłeś się, nie tylko wymyślone, nawet zastosowane w praktyce :-X

[youtube]http://youtu.be/LgbWu8zJubo[/youtube]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej