Forum Gry > Inne gry

Total War: WARHAMMER

<< < (13/23) > >>

[.BSI.] Dheedee:
Dla mnie Empire też jest fajny, całkiem ciekawie oddane są realia ówczesnego pola walki, salwa za salwą, później na bagnety... Czuć zmiany jakie powodują nowe technologie i przewagę jaką dają i jeszcze bardziej czuć jak na znaczeniu z biegiem lat traci kawaleria. Medievala na nowym silniku jakby im się chciało zrobić to bym pograł. W II się swojego czasu zagrywałem, ale niestety czas nie obszedł się za korzystnie z silnikiem bitewnym i mechaniką walk i już teraz nie sprawia mi takiej radochy jak kiedyś.

Ulf Nitjsefni:
Zgodziłbym się z kolegami w kwestii Empire (zaś to mój ulubiony okres wojenno-historycznych gier; ach te czerwone surduty liniowej piechoty!!  ;D) gdyby nie 2 małe ale... kompletnie niegrywalne AI w czasie oblężeń. No gubi się całkowicie, albo wypuszcza jednostki pojedynczo z miasta, albo w ogóle nic nie robi. Tragedia. I całkowicie spieprzone AI na planszy strategicznej. Komp nie przeprowadzi żadnej inwazji z morza, nie wyśle jednostek na oczywiste cele. Dyplomacje można sobie włożyć w d... Mój najwierniejszy sojusznik od X tur nie wyśle mi z pomocą najmarniejszej jednostki milicji. Nic, 0, no abla inglese senhor!! Coś jak zachodni "alianci" we wrześniu 39. Wspierają mnie moralnie :D Nie ma co mówić Empire jest spieprzone. Jedyne co tą grę ratuje to bitwy w otwartym polu. Naprawdę super się gra wtedy, komp stawi jakiś opór, nawet czasami trzeba nieźle pogłówkować na wyższych poziomach.

Goomich:

--- Cytat: Ulf Nitjsefni w Lipiec 16, 2015, 17:58:28 ---Mój najwierniejszy sojusznik od X tur nie wyśle mi z pomocą najmarniejszej jednostki milicji. Nic, 0, no abla inglese senhor!! Coś jak zachodni "alianci" we wrześniu 39. Wspierają mnie moralnie :D
--- Koniec cytatu ---

W porównaniu z backstabingiem z poprzednich gier, to jest ogromna poprawa. :P

[BU FU] Karas:
Ale fakt, ze oblezenia to posysaly od zawsze, shogun 2 niestety nie lepszy. ja staralem sie zawsze unikac maunualnego wchodzenia do miast. szkoda mi bylo nerwow: ]

Ulf Nitjsefni:
Shogun 2 to jeszcze w miarę ma te oblężenia. Kiedy się bronisz za murami, to AI wyśle stado piechoty na mury, a łucznicy coś tam postrzelają. Jakoś to wygląda w miarę przyzwoicie. W Empire zdarzały mi się bitwy w których AI stała w miejscu (w czasie atakowania twierdzy) lub wysyłała 1 (słownie jedną) jednostkę piechoty (w tym czasie reszta jej armii grała zapewne w bierki) lub kiedy cudem udało się AI zrobić wyłom w murze to rzucała w wyłom na hurra wszystko co miała. Wystarczało zatkać dziurę armatami z kartaczami i do widzenia po bitwie. Czasem od święta wpakuje się piechota na mury twierdzy i wtedy chwila strachu czy moja piechota w walce na bagnety da radę. Prawie zawsze daje radę. Nie wiem czy tego AI nie dało się naprawić paczami (skoro w 2010 wydali Napoleona) ale nawet grając na DarthModzie AI posysa jak złoto, choć lepiej gra na mapie kampanii wtedy. Szok przeżyłem jak mi wpakowała desant w środek niebronionego terytorium. Takie rzeczy w zwykłym Empire nie uświadczysz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej