Forum Gry > Inne gry

Total War: WARHAMMER

<< < (4/23) > >>

Ptysiu:
Może tak, w Shoguna zagrywałem się z lubością właśnie dlatego, że mi starego dobrego Dark Omen przypominał. A od Chaos Gate zdecydowanie bardziej podobał mi się Jagged Alliance, jeśli chodzi o gry tego typu.

Ogólnie mam wrażenie, że należy rozróżnić dwie rzeczy: Grę na kanwie Młotka (FB lub 40k) oraz konwersję młotka na grę PC/konsolę. W pierwszym wypadku będę się spierał o DoW, DoW2, bo to były gry bardzo udane, natomiast w drugim przypadku nie zabieram głosu nawet, bo nie znam się na tyle, aby podejmować dyskusję.

Theronth:
Marudzisz Mando, gra nie musi być portem, żeby być dobrą w swoim gatunku. Do dziś ze znajomymi napierdalam w DoW'a bo to dobry RTS W UNIWERSUM WH40K, a nie dlatego że to symulator tabletopa. Od tego mam makietę w piwnicy u kumpla.

Doom:
W pierwszym wypadku jak mierzysz udaność gry? Liczbą sprzedanych kopi? To jest jeden z moich głównych zarzutów ile procent mniej kopi gry by się sprzedało gdyby nie logo jednego z produktów GW?
W drugim przypadku jako ktoś kto swego czasu sporo poświęcił dla grania w figurki twierdzę że śmierć przez rozstrzelanie to mało dla tego kto decydował o odejściu i robieniu klon armi. W DoW to bije po czach że aż wyć się chce. Customizacja armii to tylko różne skiny. Każda nacja ma tam pojazd typu superhevis (w przypadku orków nie pojazd tylko wielkie wredne bydle), każda ma piechotę lekką i ciężką (gdzie niektóre nie miały jednego lub drugiego) pojazdy też sztywno podzielone - zwiadowca szybki na zwiemny lub latacz, transporter który nie ma siły ognia za grosz (co np w przypadku gwardi jest gówno prawdą bo chimery to były małe mobilne bunkry z niezłą siłą ognia), typowy MBT i artylerię. Nie ma armii która nie trzyma się tego schematu. Różniece są marginalne na poziomie opcji uzbrojenia i tam gdzie u SM różnica miedzy drużyną do zwalczania lekkiej piechoty a taką do kasowania ciężkiej polega na tym czy kupisz miotacze czy plazmówki to u dajmy na to orków weźmiesz burna boyz albo rokit boyz. Nie ma unikalności w stylu Gwardia nie ma super hevisa ale za to ma więcej broni pancernej, albo SM nie mają lekkiej piechoty (robią za to zwiadowcy, którzy np w gwardi byli by już ciężką piechotą bo mają pancerz i siłę ognia porównywalną z Karaskinami / Storm Trooperami), ale przynajmniej ich piechota jest bardzo uniwersalna itp

Qlko1:
IMO ostatni niezły Total War to był Rome Total War I.
Jeśli zamierzają oprzeć ten nowy twór na rozwiązaniach ostatnich produktów TW... to wybaczcie, że nie będę się nadmiernie podniecać.

A DoW dla casuala był mniamuśny. Mam płytkę do której cyklicznie wracam. Gówno wiem o 40k ale jakoś mi to nie przeszkadzało świetnie się bawić przy tym tytule.

Soulscream:

--- Cytat: Doom w Kwiecień 23, 2015, 09:43:12 ---Nie o tym mówię.
Weźmy na przykład Dark Omen (jeśli nie grałeś polecam, ale nie wiem czy gra dostała patcha na nowsze systemy, w razie czego odpal emulator wirtualnej maszyny z win 98 / xp )

--- Koniec cytatu ---

Od Dark Omen jeszcze lepsze było Shadows of Horned Rat. Do tej pory mój ulubiony RTS ze świata Warhammera.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej