Eve Online > Dyskusje ogólne
Wycieczka na Islandię?
Dormio:
Sam Reykjavik pewnie zbyt ciekawy dla nas nie jest - ot wojewódzkie miasto (~120k mieszkańców). Jednak przyrodniczo okolice mogą być dość ciekawe (gejzery, termy, lodowce, etc.).
Daj dokładniejsze wyliczenia i proponowany termin, to sprawdzę czy mi małżonka uszu nie urwie za urwanie się ze smyczy... ;) 8)
Patrząc na tripadvisor dla chcącego jest jak zaplanować weekend:
SokoleOko:
Skandynawowie średnio zarabiają netto jakieś 5-6 razy więcej od nas - zatem zawsze państwa z krzyżem na fladze będą drogie. Sam kasą nie sram ;)
Czas nas nie goni, można sprawdzić możliwości i zobacz czy jest to warte czasu/kasy. Pomysły mile widziane - na przykład wynajem samochodów będzie tani (rozkłada się na 4 osoby w aucie), więc można byłoby zrobić jakąś wycieczkę, bo krajobraz na Islandii w niczym nie przypomina tego, co większość z nas widziała na własne oczy ;)
GlassCutter:
2 dni na Islandię + jeden na biuro CCCP.. Bądźcie poważni, w 2 dni to można zobaczyć co najwyżej kilka podstawowych rzeczy w Reykjaviku. Szkoda kasy na taką wyprawę. Jak jechać to na tydzień. Samo biuro wygląda pewnie jak każde inne biuro. Imo 2, 3 dni w stolicy a potem w auta, namioty i w drogę. Może Słońce będzie przychylne i dane będzie załapać się na zorzę, termin sprzyjający również obłokom srebrzystym.
SokoleOko:
W sytuacji, w której drogi jest pobyt, a nie przelot, dłuższa wycieczka wywinduje koszty do absurdalnych wartości niestety.
Co innego wydać 1000 zł, za 3k to ja wolę pojechać do ciepłych krajów zimą.
Ulf Nitjsefni:
Można znaleźć hostel na bookingu. Za 3 noce, w dniach 3-6 lipca (taka orientacyjna data) znalazłem za 217 zł. Żadnych luksusów, pokój wieloosobowy ale jest tanio. Ktoś będzie chciał osobny pokój to sobie dopłaci jak go stać. Ogólnie jeśli chodzi o ceny hoteli/hosteli proponuję szukanie przez strony typu booking, hrs itp. Pracuję w hotelu i wiem, że tego typu strony cisną duże obniżki na hotelach, przynajmniej w Kołobrzegu :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej