Śmietnisko > Off Topic

Używany laptop do grania

(1/11) > >>

Danath Riddick:
Podsuńcie jakieś rekomendacje na używany laptop z dobrą kartą graficzną, aby dało się grac w EVE i w większości nie wymagających gier.
Ostatnio miałem Lenovo T61 z Nvidia Quadro NVS 140M kupiony za ok 500 złotych, ale może jest coś lepszego w tej cenie.

Filip Bonn:
hp dv6 z radeon 6770, daje radę, uzywka ok 1300zl?

Amek Vi:
http://allegro.pl/okazja-lenovo-z570-i3-4gb-500gb-gt630-win7-999zl-i5235278765.html

Gram na czymś takim tylko, że z i5, ssd i 8gb ramu. Przed upg dawał rade z eve na max detalach. Ciągnie całkiem dobrze również takie tytuły jak WoT i Rift. Od 3 lat nie widziałem BSOD i się nie zawiesił. Bardzo dużym plusem jest amelinowa obudowa. Minus to błyszcząca matryca.

Doom:
To coś z i3, bez ssd i małą ilością ramu to jednak nie jest to czego on szuka. Ten i3 to dolna (może średnia) półka dolnej półki procesorów tej rodziny, brak ssd jest jeszcze do przeżycia, a ram można dokupić ale procek kładzie sprawe jak dla mnie, zwłaszcza że cholerstwo jest zrobione pod czas działania nie wydajność.
Karta graficzna też dupy nie urywa, a stwierdzenie sprzedawcy "Bardzo wydajna dedykowana" to jest jakaś prowokacja. Miałem nieprzyjemność mieć sprzęt z tym układem i powiem że absolutnie się nie zgadzam, chyba że ktoś lubi grać na ultra low ustawieniach gier młodszych niż wydanych w 2010

Qlko1:
Sprzedam lenovo y530, 300zł, muszę mieć pretekst przed żoną do kupienia nowego sprzętu  :D

Niesamowity procek Intel Pentium Dual Core T4200 (szybki ze o ja pieeeeeee*dolę)
Porażająca grafa GeForce 9600m GS (Mario nigdy nie wyglądał tak dobrze na twoim ekranie)
4GB ram (jedyny parametr, który trzyma jeszcze minimalnie standard)
250GB (Star Citizen może się i zmieści - do pierwszego dodatku za 10000$, ale i tak ni ch*ja nie pójdzie)
Ekran działa (jedynie 3 umarłe piksele) - ponieważ większość bebechów mocowana jest w plastikowych gniazdach musiałem dokonać małego usprawnienia wymieniając zawiasy.
Bateria działa (do 5 minut jak ma dobry dzień), traktuj jako komputer stacjonarny.

Pierwszy właściciel, bezwypadkowy, licznik nie był kręcony.

PS. Eve śmiga, WoT śmiga, WT usiłuje śmigać, PlanetSide2 sie nie pier*oli i nie śmiga :( W część "bezprzesadnie" aktualnych gier da się grać, o ile dostosujesz ustawienia graficzne do tego staruszka. Skyrim np. działa zadziwiająco płynnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej