Eve Online > Dyskusje ogólne
EVE Renaissance
Isengrim:
Svipul?
SokoleOko:
--- Cytat: FITTIpalti w Kwiecień 01, 2015, 12:09:42 ---O borze tragedia evkowe nooby nauczyły się stawiać opór i nie da się juz ich tak łatwo łoić jak kiedyś
--- Koniec cytatu ---
Jest różnica między "skutecznym stawianiem oporu", a wielkim "fuck off". Co solo można zrobić przeciwko arazu naprawianemu przez archona? Kampę składającą się z Vexora, Deimosa i dwóch Sabre'ów biorę na klatę bez problemu, ale nie wtedy gdy decloakuje mi się Falcon i wrzuca jamm zanim go zalokuję :P
--- Cytat: GlassCutter w Kwiecień 01, 2015, 12:24:20 ---Pocieszę Cię: CCCP od dłuższego już czasu wprowadzanymi zmianami ubija solo w tej grze. powiedz mi czym solowałeś bo ja od pół roku rozkładam ręce w kwestii fajnej nano dziwki do solo.
--- Koniec cytatu ---
Imho szybkość nie ma już znaczenia - liczy się tank (aktywny) i bardzo duży DPS (800+). Mile widziana efektywność kosztowa.
Próbowałem Vexora Navy z Gecko - dobrze mieli, fajny na szybki gank i bardzo tani do wdupienia. 100MN AB Phatasm jest super do uciekania (Cynabalom!), ale ma z dupy tank i jeszcze bardziej z dupy DPS. Gila... no ciekawa, w sumie lepsza niż była po pierwszej zmianie, a przed nerfem. Teraz złożyłem Geddona pod wpływem filmu Suitonii, tyle że mi nie jest potrzebny speed, a tank (rigi + dodatkowy lowslot). Tylko dzięki temu przeżyłem tą kampę z Falconem, bo dałem radę zdeaggrować i przeskoczyć na końcówce armora. Po ubezpieczeniu wdupiasz tylko 100 mil na shipie.
GlassCutter:
--- Cytat: Isengrim w Kwiecień 01, 2015, 12:39:32 ---Svipul?
--- Koniec cytatu ---
Jak masz linki i walczysz z przypadkowymi niedorajdami to ok. Ale rozsmarowywanie noobków mnie nie bawi. W normalnym środowisku jakim jest 0.0 nie zabijesz niczego.
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 01, 2015, 12:47:00 ---Imho szybkość nie ma już znaczenia - liczy się tank (aktywny) i bardzo duży DPS (800+). Mile widziana efektywność kosztowa.
--- Koniec cytatu ---
Był taki jeden, choć może nie odpowiadał dokładnie temu co napisaleś.. Nazywał się talos (RIP)
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 01, 2015, 12:47:00 ---Próbowałem Vexora Navy z Gecko - dobrze mieli, fajny na szybki gank i bardzo tani do wdupienia. 100MN AB Phatasm jest super do uciekania (Cynabalom!), ale ma z dupy tank i jeszcze bardziej z dupy DPS. Gila... no ciekawa, w sumie lepsza niż była po pierwszej zmianie, a przed nerfem. Teraz złożyłem Geddona pod wpływem filmu Suitonii, tyle że mi nie jest potrzebny speed, a tank (rigi + dodatkowy lowslot). Tylko dzięki temu przeżyłem tą kampę z Falconem, bo dałem radę zdeaggrować i przeskoczyć na końcówce armora. Po ubezpieczeniu wdupiasz tylko 100 mil na shipie.
--- Koniec cytatu ---
Imo phantasm to szrot, poleci 7k i to w sumie wszystko co możesz zrobić bo niczego nie utrzymasz. Gilą się bawiłem, ale konieczność wysyłania dron i zlagowanie całej akcji z tego powodu (nawet z modułkiem do prędkości) doprowadzała mnie do białej gorączki. A latanie bs'em bez alta to wpierdol 2j od zlotu do pocketu. Piszę o prawdziwym solo, bez linków, a jedyny intel jaki masz to mapa.
Póki co mam na papierze nano confessora i muszę sprawdzić jak radzi sobie po nerfie railmost.
SokoleOko:
Z Phantasmem zgoda - aczkolwiek wyrwanie się z gangu 15 frytek i nanoshipów było samo w sobie świetnie - już mi zdążyli napisać "gf" na localu po tym, jak założyli mi punkty i scrambla, a ja dopiero się rozpędzałem... po czym warp off.
Talos jakoś chyba nerfiony nie był, a ceny poszły w dół - jeśli large blastery nieco staniały, to może zacząć spełniać postulat efektywności kosztowej.
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 01, 2015, 13:05:08 ---Z Phantasmem zgoda - aczkolwiek wyrwanie się z gangu 15 frytek i nanoshipów było samo w sobie świetnie - już mi zdążyli napisać "gf" na localu po tym, jak założyli mi punkty i scrambla, a ja dopiero się rozpędzałem... po czym warp off.
Talos jakoś chyba nerfiony nie był, a ceny poszły w dół - jeśli large blastery nieco staniały, to może zacząć spełniać postulat efektywności kosztowej.
--- Koniec cytatu ---
Talos zrobił się wolny, tak na mwd jak i w warpie. Pojawiły się cepy, zboostowano wiele innych statków i spotkało go to samo co spotkało cyne. Niby cyna jest taka jak kiedyś, warpi jak freja, tylko pokaż mi gdzie one się podziały.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej