Eve Online > Poradniki
Inwestorzy i dłużnicy
Qlko1:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Kwiecień 01, 2015, 14:14:48 ---Qlko fajnie się to czyta ale słabo to widzę ::)
Czyli mówisz, że duże Trade Huby są złe?
--- Koniec cytatu ---
Nigdzie tak nie napisałem.
Przewagą małych trade hubów jest mniejsza ilość oferentów. Im mniej graczy na rynku tym mniejsza konkurencja. Im mniejsza konkurencja tym większe rozwarstwienie cen (na ogół). Dodatkowo im mniej graczy tym mniej problemów z pozycjonowaniem swoich ofert (mniej ludzi klika "przebijam o 0,01 ISK").
Przewagę dużych Trade Hubów stanowi skala obrotu. Oczekuj raczej niższej marży i większych trudności w pozycjonowaniu swoich ofert (jeśli nie cierpisz na nadmiar czasu to zdecydowana wada). Nagradzać Cię będzie szybszy obrót.
Filip Bonn:
Czy są jakies programy, strony w których mogę śledzić ceny interesujących mnie przedmiotów bez logowania się do EVE?
Chodzi o to aby program je zapamiętywał, żebym nie musiał za każdym razem wklepywać nazw 20+ przedmiotów.
Qlko1:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Maj 10, 2015, 10:56:34 ---Czy są jakies programy, strony w których mogę śledzić ceny interesujących mnie przedmiotów bez logowania się do EVE?
Chodzi o to aby program je zapamiętywał, żebym nie musiał za każdym razem wklepywać nazw 20+ przedmiotów.
--- Koniec cytatu ---
Na yt są poradniki jak stworzyć sobie w Google Excel arkusz, który będzie importować ceny. Zdecydowanie przedkładam to rozwiązanie nad gotowe programy, głównie dlatego, że jak sobie zrobisz narzędzie sam, to z łatwością dostosujesz je do swoich wymagań. A dostęp do aktualnych danych będziesz miał wszędzie i zawsze (w zasadzie z każdego urządzenia z dostępem do internetu).
Pierwszy z brzegu (jestem w pracy, nie oglądałem tego, swoje arkusze robiłem na podstawie pdfa, który zaginął gdzieś w zawieruchach dziejowych):
https://www.youtube.com/watch?v=bLm0FQD_cN4
Pynio:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Maj 10, 2015, 10:56:34 ---Czy są jakies programy, strony w których mogę śledzić ceny interesujących mnie przedmiotów bez logowania się do EVE?
--- Koniec cytatu ---
Polecam Eve Mentat :)
Dziękuję.
Zlorf:
http://greedygoblin.blogspot.co.uk/p/newbie-guide-for-riches-in-eve.html
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej