Śmietnisko > Off Topic
Idziemy do woja
silencecontrol:
Zacząłem grac w eve niedawno, i chciałbym znaleźć jakichś ludzi którzy tak jak ja pasjonują się górnictwem;) , a wyskoczył mi ten ciekawy temat na forum:) Ja wyjechałem z kraju. Prowadziłem firmę i miałem dość. Walka o przetrwanie, zlecenia, problemy z płaceniem rachunków przez klientów.. Dżungla, trzeba kombinować. Ciężko być uczciwym, porządnym człowiekiem. Tu gdzie teraz jestem, jest normalność, stawka jest autentycznie 4x wyższa niż w Polsce. Emerytura to moja sprawa.
Polska ma według mnie patologiczny system. Obrazowo to jest tak. Facet chce wejść na szczyt góry(prowadzić firmę), to dostanie od Polski 60kg plecak(podatki,pozwolenia,nakazy,zakazy itd) i ten plecak to jest właśnie Polska, acha i jeszcze sprawdzą czy Twoje buty i ubrania nie przekraczają ustalonych przez urzędników dziwnych norm. System w Polsce nie jest skrojony pod ludzi, to jest dziwny, przerośnięty biurokracją, pełen błędów twór. Ludzie są z dziada pradziada tak przyzwyczajeni do tego, że od urodzenia przykleja się im pijawki, zabiera pieniądze, pozwala, zakazuje, że nawet nie rozmyślają o systemie. Po prostu tak musi być. Te same mordy w tv szejnfeldy dudy wenderlichy cymanskie oni nigdy nie zmienią tego systemu. Gadają o invitro jakichs tam zawsze aferach ale to, że kupując proszek do prania płacisz 23% podatku to jest ku..a oczywiste. Zakładasz dwie firmy, płacisz 2 składki zdrowotne.. oczywiste tak musi być!
GlassCutter:
--- Cytat: silencecontrol w Marzec 28, 2015, 17:49:01 ---Zacząłem grac w eve niedawno, i chciałbym znaleźć jakichś ludzi którzy tak jak ja pasjonują się górnictwem;) , a wyskoczył mi ten ciekawy temat na forum:) Ja wyjechałem z kraju. Prowadziłem firmę i miałem dość. Walka o przetrwanie, zlecenia, problemy z płaceniem rachunków przez klientów.. Dżungla, trzeba kombinować. Ciężko być uczciwym, porządnym człowiekiem. Tu gdzie teraz jestem, jest normalność, stawka jest autentycznie 4x wyższa niż w Polsce. Emerytura to moja sprawa.
Polska ma według mnie patologiczny system. Obrazowo to jest tak. Facet chce wejść na szczyt góry(prowadzić firmę), to dostanie od Polski 60kg plecak(podatki,pozwolenia,nakazy,zakazy itd) i ten plecak to jest właśnie Polska, acha i jeszcze sprawdzą czy Twoje buty i ubrania nie przekraczają ustalonych przez urzędników dziwnych norm. System w Polsce nie jest skrojony pod ludzi, to jest dziwny, przerośnięty biurokracją, pełen błędów twór. Ludzie są z dziada pradziada tak przyzwyczajeni do tego, że od urodzenia przykleja się im pijawki, zabiera pieniądze, pozwala, zakazuje, że nawet nie rozmyślają o systemie. Po prostu tak musi być. Te same mordy w tv szejnfeldy dudy wenderlichy cymanskie oni nigdy nie zmienią tego systemu. Gadają o invitro jakichs tam zawsze aferach ale to, że kupując proszek do prania płacisz 23% podatku to jest ku..a oczywiste. Zakładasz dwie firmy, płacisz 2 składki zdrowotne.. oczywiste tak musi być!
--- Koniec cytatu ---
Ciiiii, obrońcy tego kurwidołka na górze zaraz na Ciebie naskoczą że jest super tylko ludzie prowadzący biznes w Polsce to łamagi, oszuści i idioci którzy jedyne co robią to kombinują jak tu sobie jacht kupić ;)
ManganMan:
Wracając do tematu - coś wyciekło...
http://www.nie12latsluzbywwojsku.mojeforum.com/viewtopic.php?pid=314#p314
FITTIpalti:
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/polacy-boja-sie-wojny-ale-nie-chca-podatku-wojennego,2115177,4199
Może jednak chodzi o pieniądze ?
sztosz:
--- Cytat: FITTIpalti w Marzec 30, 2015, 15:46:03 ---Może jednak chodzi o pieniądze ?
--- Koniec cytatu ---
W tak opodatkowanym kraju jak Polska, żaden nowy podatek nie jest i nie będzie mile widziany. Zwłaszcza, że nowy podatek "na wojsko" wcale nie podniesie obronności naszego kraju a byłby tylko kolejnym sposobem wymuszenia pieniędzy na pałace, karoce, itd...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej