Śmietnisko > Off Topic

Idziemy do woja

<< < (63/83) > >>

sneer:
to jak jest  ( kilka moich postów wcześniej pisałem że są różne rodzaje rentu ) to jedna sprawa
inną sprawą jest co chciałbym widzieć i na co mam nadzieję
zagregowane salda dywidend i odsetek od kapitału wchodzace i wychodzace dla Polski i ich dynamika wyglądają niefajnie :(

a co do tego co na wyspach i w paru innych miejscach
wygląda na to że widzą to wszyscy tylko nie Ci w polityce
i to już odbiera nadzieję
ale jakoś musisz karmić rosnącą biurokrację

Soulscream:

--- Cytat: SokoleOko w Marzec 27, 2015, 10:16:31 ---Mocarstwem ekonomicznym nie będziemy. I nie z powodu polityków, a z powodu gównianych polskich przedsiębiorców, którzy najchętniej płaciliby ludziom 1 zł za godzinę (patrz epicki ból dupy o MiLoG).

--- Koniec cytatu ---

Ty nie masz pojęcia czym jest MILOG i jak wali w polskiego przedsiębiorce. Gówno wiesz o zarobkach kierowcy. U nas każdy kiero w firmie ma po 6-7 tysi na rękę. Diety + ryczałty + podstawa wypłaty. Nikt o tym nie mówi, nikt nie patrzy na koszt prowadzenia biznesu. Skoro jesteś takim zajebistym rekinem biznesu załóż swoją firmę transportową i zobacz, że to jest problem złożony. Prawo transportowe nie jest precyzyjne, nam głównie chodzi o prawidłowe regulacje prawne. Jakim prawem niemiec może narzucać POLSKIM firmom swoje przepisy, a taki jebany Kaufland płaci 1300 zł ludziom na kasie. Jebnij się w czoło bo jesteś oderwany granatem od rzeczywistości.

GlassCutter:
<offtop>
Btw, nie pamiętam gdzie był temat o górnikach i nie chce mi się szukać. Nauczyciele niedawno byli po podwyżki, chuja dostali i co usłyszeli? Żeby im dać zabrać trzeba komuś innemu, a poza tym zlikwidowano ileś tam szkół więc ta sama kasa idzie na mniej ludzi :D

Komu jak komu im podwyżki się należą, bo póki co polski nauczyciel to w 70% panny dorabiające do kosmetyków i pracujące tam bo nudzi im się w domu, a dla fachowców ta ścieżka kariery jest zwyczajnie nieatrakcyjna.
</offtop>

SokoleOko:

--- Cytat: Soulscream w Marzec 27, 2015, 10:47:01 ---Ty nie masz pojęcia czym jest MILOG i jak wali w polskiego przedsiębiorce. Gówno wiesz o zarobkach kierowcy. U nas każdy kiero w firmie ma po 6-7 tysi na rękę. Diety + ryczałty + podstawa wypłaty. Nikt o tym nie mówi, nikt nie patrzy na koszt prowadzenia biznesu. Skoro jesteś takim zajebistym rekinem biznesu załóż swoją firmę transportową i zobacz, że to jest problem złożony. Prawo transportowe nie jest precyzyjne, nam głównie chodzi o prawidłowe regulacje prawne. Jakim prawem niemiec może narzucać POLSKIM firmom swoje przepisy, a taki jebany Kaufland płaci 1300 zł ludziom na kasie. Jebnij się w czoło bo jesteś oderwany granatem od rzeczywistości.

--- Koniec cytatu ---

Trzymając się Twojej konwencji, gówno wiesz na mój temat ;)

Przeczytaj to, co napisałem, a nie dopowiadaj sobie. To, że Niemcy narzucają nam swoje prawo, a sami na przykład korzystają z naszej taniej siły roboczej w fabrykach niemieckich firm w Polsce - to jest oczywiście świństwo. Ale popatrz na komunikację ze strony polskich transportowców. Oni nie dostrzegają niczego złego w tym, że Polak pracuje za ułamek pensji Niemca robiąc tę samą albo lepszą robotę. Liczy się tylko i wyłącznie to, że oni zarobią mniej (tak, wiem jakie są marże - nadal jednak koszty funkcjonowania firmy transportowej w PL są dużo niższe niż DE).

W sumie nie dziwię się Twojej reakcji, podobnie zachowuje się prezes TLP, z którym znam się dobre kilkanaście lat.

Isengrim:
"drobni przedsiębiorcy masakrowani koncesjami i zezwoleniami" LOL, Glass nie mów mi że jeszcze głosujesz na Korwina...

Jesteś w stanie wskazać JEDNĄ działalność regulowaną (wymagającą koncesji), której ekonomicznie i organizacyjnie podołałaby firma Januszex & Szwagier spod Grójca?

Przeregulowanie polskiej gospodarki, zwłaszcza na poziomie MŚP, jest mitem dla kucy i samopocieszajką wąsatych Januszów, którzy by TAKIE PANIE BYZNESY POZAKŁADALY TYLKO TE LUDZIE CHCOM JAKIEŚ PINIONDZE ZA PRACE, a w Japonii panie, to normalnie za darmo ludzie pracujo i jeszcze sie szefo kłaniajo.

Problemem polskiej gospodarki jest to, że na poziomie MŚP biorą się za nią goście o kompetencji poganiacza bydła i podobnym wykształceniu, pierwsza inwestycja jaką robią to Porshe Cayenne. druga to zatrudnienie miss powiatu w recepcji, żeby było w tej robocie co poruchać, a potem zdziwko że kasa się skonczyła jak na koniec miesiąca trzeba podatki i pensje zapłacić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej