Śmietnisko > Off Topic

Idziemy do woja

<< < (54/83) > >>

Soulscream:
Dlatego pytam, bo specjalistów od wszystkiego w tym narodzie to ze 30 milionów.

Dux:
Jakiś "jutuber". Ma sporo materiałów o wojsku jako takim, choć jak sam przyznaje jego konikiem są czołgi. Sporo u niego materiałów typu jak odróżnić t-72 od t-80, dlaczego widoczne na filmach z frontu ukraińskiego czołgi separatystów są rosyjskie etc. Widać też, że lubi "się wozić" po rożnych targach zbrojeniowych (więc raczej typowym specem wyłącznie sprzed klawiatury nie jest).
Pojawiał się (przynajmniej raz widziałem) jako ten tzw. ekspert w wywiadach dla portali internetowych. Czy sam gdzieś prócz tego co na YT coś tworzy (prasa czy portale "branżowe") to nie wiem.

A i jest wielkim "miłośnikiem" wielkiej nadziei polskiego przemysłu zbrojeniowego - pancernego - Pl-01 Concept, opracowywanego przez najlepszych światowych specjalistów od spawania blach pancernych - Bumar  >:D

https://www.youtube.com/watch?v=4bmSwNt_AFs

Filip Bonn:
Nie łatwiej posłuchać przez 5min niż pytać się 'specjalistów' z centrali?
lol
Tym bardziej że facet gada ciekawie.

sneer:
akurat jego artykul o gotowosci jest bez zarzutu choc moglby byc 3-4 x krótszy
w skrócie
na 13 brygad w sensownym stopniu gotowosci ( ukompletowanie etatów ) jest 6 (80-90%), ironia losu jest to ze to polowa z nich jest fatalnie wyposazona w najstarszy dostepny nam sprzet pancerny
reszta (srednio 25%) to głownie sztaby i najbardziej niezbedne sluzby czyli jednostki czysto papierowe ( w przypadku natychmiastowej gotowosci pewnie nie mialyby dosc kierowców zeby wyjechac z garazów ) i tyle

FITTIpalti:

--- Cytat: Colonel w Marzec 25, 2015, 15:31:10 ---pewnie tak jest, mędy robio machloje bo biznes zbrojeniowy to cos co ufundowalo przyszlosc ich wnukom,
potem okazalo sie ze w razie zmiany orientacji moga sie samopowiesic albo cos... wiec ida w zaparte...

--- Koniec cytatu ---

Możesz się ze mnie śmiać ja tylko dodam Niesiolowski przewodniczący komisji obrony narodowej

Piłem do Komora nie dla tego że on pociąga sznurki tylko pamiętam naszą wcześniejszą historie i w razie czego rzad ewakuuje się pierwszy tak jak zrobił to np Sikorski z całym naszym złotem a potem bawił się na bankietach ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej