Śmietnisko > Off Topic

Idziemy do woja

<< < (49/83) > >>

GlassCutter:

--- Cytat: Dux w Marzec 24, 2015, 19:11:09 ---Możecie się wypchać, że nie chcecie iść na wojnę. Mało to ważne, bo są już nowi i na dodatek wypasieni kandydaci za Was!  :D :D :D
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114944,17648927,Dragoon_Ride_w_Polsce_i_krajach_baltyckich,,11.html

--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Flaga Polski z logo Tyskie - kwintesencja tego kraju...
Koleś taki patriota, a nawet nie ma flagi normalnej tylko jakiś gadżet dorzucony do czteropaka...
--- Koniec cytatu ---

:P :D ;D :-*

Qlko1:

--- Cytuj ---"wracaja do koszar w Niemczech" BO W STREFIE BUFOROWEJ SIĘ NIE STACJONUJE :)
--- Koniec cytatu ---

Nie powiem, celnie  ;D

Zgudi:
No to się przyznawać, kto dostał wezwanie :)

--- Cytuj ---Rozpoczęła się natychmiastowa mobilizacja – rezerwiści mają 4 godziny na dotarcie do jednostki. Polska armia przygotowuje się do wojny. Dzisiaj rozpoczęły się testowe mobilizacje natychmiastowe. Według doniesień prasowych jedna z jednostek wojskowych przyjmie 500 rezerwistów, którzy zostaną powołani w trybie natychmiastowym. Oznacza to, że bez względu na zobowiązania danego człowieka ma on rzucić wszystko, zabrać książeczkę wojskową i ruszyć niezwłocznie do wyznaczonej jednostki wojskowej. (...) Nie wiadomo ile potrwają takie ćwiczenia, ale oficjalnie mówi się o tym, że w 2015 roku wezwanych zostanie od 15 do 21 tysięcy rezerwistów.
--- Koniec cytatu ---
http://wazne-sprawy.pl/rozpoczela-sie-natychmiastowa-mobilizacja-rezerwisci-maja-4-godziny-na-dotarcie-do-jednostki/

--- Cytuj ---"Prowadzę firmę zatrudniającą 19 osób na umowę o pracę bez żadnych umów śmieciowych. Mam blisko milion złotych kredytu inwestycyjnego i kilka samochodów w leasingu (...) Kończę budować dom, a planowo 30 kwietnia (...) będę mógł się dumnie nazwać ojcem (...) Dziś dostałem wezwanie do wojska - TERMIN NA JUTRO! (...) Gdzie tutaj logika? Setki umówionych spotkań, kontrakty, przetargi, budowa domu, dzieciak w drodze. Co z tym wszystkim przez trzy miesiące? Jak wrócę, to moje dziecko będzie miało dwa miesiące, a moja firma się rozpadnie. Zostanę bankrutem i skoczę z mostu Łazienkowskiego, zanim go skończą remontować".
--- Koniec cytatu ---
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/cwiczenia-rezerwistow-2015-pytania-i-watpliwosci,527132.html

Stare czasy wrócą. :P

[BU FU] Karas:
moj stary, wojskowy z wyszktalcenia, nastawienia i mentalnosci...
Mawial tak, lepiej nie stawic sie na takiej komisji i rznac durnia, niz przyjsc i probowac sie wymixowac. bo
A. NIE mozna sie wymixowac,
B. samowolna proba oddalenia sie z jednostki, zwana dezercja. to zupelnie innego kalibru paragrafy.

Qlko1:

--- Cytuj ---"Prowadzę firmę zatrudniającą 19 osób na umowę o pracę bez żadnych umów śmieciowych. Mam blisko milion złotych kredytu inwestycyjnego i kilka samochodów w leasingu (...) Kończę budować dom, a planowo 30 kwietnia (...) będę mógł się dumnie nazwać ojcem (...) Dziś dostałem wezwanie do wojska - TERMIN NA JUTRO! (...) Gdzie tutaj logika? Setki umówionych spotkań, kontrakty, przetargi, budowa domu, dzieciak w drodze. Co z tym wszystkim przez trzy miesiące? Jak wrócę, to moje dziecko będzie miało dwa miesiące, a moja firma się rozpadnie. Zostanę bankrutem i skoczę z mostu Łazienkowskiego, zanim go skończą remontować".
--- Koniec cytatu ---

Wstyd mi za gościa, nad czym on się w ogóle zastanawia, gdzie wartość najwyższa, gdzie patriotyzm i ofiarność ojczyźnie? Obrzydliwy oportunista.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej