Śmietnisko > Off Topic

Idziemy do woja

<< < (34/83) > >>

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: GlassCutter w Marzec 18, 2015, 10:09:29 ---To rozrzucaj ulotki na ulicach Moskwy ;) Popatrz na rubla, jeśli wydaje Ci się że sankcje to słodkie pierdolenie to jesteś w błędzie. Wojna się nigdy nie skończyła, to że przestaliśmy ja nazywać zimną niczego nie zmienia. Zmieniła tylko swój charakter, już nie trzeba wysyłać dywizji czołgów.

--- Koniec cytatu ---

Rosjanom wmawia sie, ze sankcje to element walki "Zachodu" z rosyjska ludnoscia, zreszta tradycje zaciskania pasa i walki o chlebie i wodzie to oni maja bardzo dluga i od dawna kultywowana :) Czytalem ostatnio, ze na stabilizowanie kursu rubla przy pomocy tych ogromnych rezerw zlota starczy im jeszcze tylko na rok. To oznacza, ze Putin przy obecnych cenach ropy stoi pod sciana. I nie jestem pewny, czy to dla nas, (jako strefy buforowej "swiata cywilizowanego" hehe) jest dobra wiadomosc.

FITTIpalti:
Glass masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ;)
Jestem przeciwny drażnieniu białego niedźwiedzia mi pasowała sytuacja jeszcze z przed roku kiedy to handel z Rosją był jednym z głównych motorów napędzających naszą gospodarkę.

Jeszcze z 2 lata temu razem bawiłem się z Ruskami na imprezie w Grecji teraz wydaje się większości z nas to nie do pomyślenia

GlassCutter:

--- Cytat: FITTIpalti w Marzec 18, 2015, 10:35:55 ---Jeszcze z 2 lata temu razem bawiłem się z Ruskami na imprezie w Grecji teraz wydaje się większości z nas to nie do pomyślenia

--- Koniec cytatu ---

Chyba lepszego podsumowania debilizmu każdego z kryzysów w relacjach między krajami nie da się napisać.

Imawz:

--- Cytat: FITTIpalti w Marzec 18, 2015, 10:35:55 ---Jeszcze z 2 lata temu razem bawiłem się z Ruskami na imprezie w Grecji teraz wydaje się większości z nas to nie do pomyślenia

--- Koniec cytatu ---

było nie do pomyślenia już wtedy. Rosjanie w większości popierają władymira putina i to czego dokonuje i jego politykę.
To wszystko nie stało się z dnia na dzień tyle że ludzie mieli klapy na oczach

FITTIpalti:

--- Cytat: Imawz w Marzec 18, 2015, 11:20:15 ---było nie do pomyślenia już wtedy. Rosjanie w większości popierają władymira putina i to czego dokonuje i jego politykę.
To wszystko nie stało się z dnia na dzień tyle że ludzie mieli klapy na oczach

--- Koniec cytatu ---
A o co masz pretensje do Putina ? Ze próbuje stworzyć dawną potęgę Rosyjską po latach rządów pijaczyny Jelcyna ?
A my zamiast w tym uczestniczyć  i przy okazji trzepać mamonę jak robi to Francja, Włochy czy Niemcy bijemy piane i machamy szabelką której notabene nie mamy yyy będziemy mieli jak se tomahawki kupimy w 2020

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej