Śmietnisko > Off Topic

Idziemy do woja

<< < (27/83) > >>

sztosz:

--- Cytat: Imawz w Marzec 17, 2015, 09:19:42 ---Można oczywiście uciec jak proponujesz ale będziesz miał krew na rękach ludzi którzy walczyli i gineli za ciebie.

--- Koniec cytatu ---

Ale farmazony piszesz. Ja będę miał na rękach krew, bo ktoś sobie samemu, nie proszony wcale o to, wymyślił, że za mnie będzie walczył i ginął. Goebbels by się nie powstydził takiej propagandy :)

--- Cytat: FITTIpalti ---Coś się u nas tak pojebało że raczej wolimy wyjechać i gadać po nazistowsku niż walczyć z agresorem.

--- Koniec cytatu ---

Nic się nie pojebało, tylko ludzie po pierwsze mają inne, większe możliwości niż w 39, a po drugie... może w końcu zmądrzeli ;)

sneer:
ja akurat interesuję się historią od bardzo dawna
wiec sorki ale pudlo bo wiem o czym pisze
o wspołczesnym polu walki pewnie jakies pojęcie mam ale nie na tyle duze zeby sie wtracac gdzie rozmawiają praktycy

p.s. 2RP byla de facto o czym sie nie pisze obozem wojskowym czekającym na nastepną wojnę ( tą z bolszewikami zeby nie bylo wątpliwosci )
wydatki wojskowe od początku lat 30tych na poziomie 33-35% PKB z wojskowa kontrolą , i zarzadem szeregu branz w gospodarce
długo , naprawde dlugo by pisac  a przypominam ze lata 29-33 a w na wschodzie do 36-37 to byl kurewsko ciezki kryzys gospodarczy
sowieci w tym czasie zaczynali o 10% pkb  na zbrojenia głowne potegi byly sporo nizej w tabeli a wyscig zbrojen zaczal sie kilka lat pozniej
w 1938 to juz bylo u nas 55% czyli poziom który sowieci i hitlerowcy osiagneli dopiero chyvba w 1942 (moge sie mylic - z pamieci)

p.p.s. nasz patriotyzm przed wojną był cholernie ekspansywny a polityka maksymalnie zadziorna , wolę mimo wszystko spokojniejsze mądrzejsze  podejcie

Imawz:

--- Cytat: sztosz w Marzec 17, 2015, 10:28:59 ---Ale farmazony piszesz. Ja będę miał na rękach krew, bo ktoś sobie samemu, nie proszony wcale o to, wymyślił, że za mnie będzie walczył i ginął. Goebbels by się nie powstydził takiej propagandy :)

--- Koniec cytatu ---

a gdzie uciekniesz przed III wojną światową? lepiej zacznij już dziś kopać norę na biegunie.
Sam jesteś jak gebels tchórzostwa - nawet na mówienie jak jest cie nie stać. Jak by putin najechal polskę to co ty myślisz że było by jak na ukrainie ??

sztosz:

--- Cytat: Imawz w Marzec 17, 2015, 10:44:25 ---Sam jesteś jak gebels tchórzostwa - nawet na mówienie jak jest cie nie stać. Jak by putin najechal polskę to co ty myślisz że było by jak na ukrainie ??

--- Koniec cytatu ---

Nie myl tchórzostwa z rozsądkiem, tak jak większość myli odwagę z głupotą. Wytłumacz mi proszę też jak jest, na co niby mnie nie stać, zamiast pisać puste frazesy.

Imawz:

--- Cytat: sztosz w Marzec 17, 2015, 11:10:58 ---Nie myl tchórzostwa z rozsądkiem, tak jak większość myli odwagę z głupotą. Wytłumacz mi proszę też jak jest, na co niby mnie nie stać, zamiast pisać puste frazesy.

--- Koniec cytatu ---

jeśli jesteś jeszcze dzieckiem to powinieneś uciekać bo wojna nie jest dla dzieci i nie ma w tym ujmy.
ktoś musi przeżyć. A jeśli jesteś starym koniem, w co wątpie bo zbyt łatwo dajesz się ponosić, no to pluton panie pluton.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej