Śmietnisko > Off Topic

sir Terry Pratchett odszedł...

<< < (2/4) > >>

Qlko1:
Żegnaj mistrzu.

--- Cytuj ---Jeśli cokolwiek przygnębiało go bardziej niż własny cynizm, to fakt, że często nie był aż tak cyniczny jak prawdziwy świat.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---– Czy to ten moment, kiedy całe moje życie przesuwa mi się przed oczami?
NIE, TEN MOMENT BYŁ PRZED CHWILĄ.
– Kiedy?
TO MOMENT, rzekł Śmierć, POMIĘDZY PAŃSKIMI NARODZINAMI A PAŃSKIM ZGONEM.
--- Koniec cytatu ---

Moje ulubione:

--- Cytuj ---Uniwersytety są skarbnicami wiedzy: studenci przychodzą ze szkół przekonani, że wiedzą już prawie wszystko; po latach odchodzą pewni, że nie wiedzą praktycznie niczego. Gdzie się podziewa ta wiedza? Zostaje na uniwersytecie, gdzie jest starannie suszona i składana w magazynach.
--- Koniec cytatu ---

Anthar:
Starzejemy sie.
Umieraja coraz czesciej osoby na ktorych pracy sie wychowalismy :(

Ghash:
uuk! iik

calkiem przypadkiem trafilem.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CRTa7l511nU[/youtube]

Theronth:

--- Cytat: sneer w Marzec 12, 2015, 20:17:43 ---Facet dał mi mnóstwo radości i wyciągał swoimi książkami z różnych dołków
zresztą pewnie będzie to robił nadal bo świat dysku czytam mniej lub bardziej na okrągło sięgając po n-ty raz za te same książki
w pewnym sensie u mnie przynajmniej facet będzie żył w mojej pamięci
szkoda tylko że już nic nie nowego o świecie Dysku nie przeczytam

za mało jest takich pisarzy :(

--- Koniec cytatu ---
Gdzieś czytałem, że od czasu gdy rozpoznano u niego Alzheimera przygotowywał córkę do przejęcia Świata Dysku. Rhianna Pratchett napisała scenariusz do obydwu gier Overlord, więc jeśli przejmie cykl, to jestem spokojny co do jakośći książek.

http://booklips.pl/newsy/terry-pratchett-gdy-umre-cykl-swiat-dysku-bedzie-kontynuowala-moja-corka/

ManganMan:
Wczoraj dowiedziałem się o tym.

Shit. I kolejna legenda przeszła na drugą stronę...
Owszem. Ten rok jest ujowy :(

Heh, nawet nie miałem okazji przeczytać ani jednej jego książki za jego życia -.-

[']

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej