Śmietnisko > Off Topic

Dzień Mężczyzny

<< < (7/11) > >>

sztosz:

--- Cytat: GlassCutter w Marzec 11, 2015, 08:26:46 ---Nie napisałem ateista, bo to osoba która ma swój światopogląd i zachowuje go dla siebie, nie wojuje w internetach pod każdym tematem w którym dopatrzy się krzyżyka[...]

--- Koniec cytatu ---

A co ma teizm czy ateizm do rzeczy? To czy bóg istnieje czy nie to zupełnie osobna sprawa. Ja po prostu nie chcę żeby ktokolwiek jakąkolwiek religię próbował na siłę wpierdalać w każdy możliwy aspekt życia. To czy mam boga w sercu czy w dupie to moja sprawa. I żaden dureń czy to z mitrą, jarmułką, czy kefiją nie ma prawa w Polsce mi narzucać swoich poglądów i liczyć się z tym że zmieszam z błotem te jego poglądy.

FITTIpalti:
Z twojej kiesy mają tylko emerytury podobno

GlassCutter:

--- Cytat: sztosz w Marzec 11, 2015, 09:51:38 ---A co ma teizm czy ateizm do rzeczy? To czy bóg istnieje czy nie to zupełnie osobna sprawa. Ja po prostu nie chcę żeby ktokolwiek jakąkolwiek religię próbował na siłę wpierdalać w każdy możliwy aspekt życia. To czy mam boga w sercu czy w dupie to moja sprawa. I żaden dureń czy to z mitrą, jarmułką, czy kefiją nie ma prawa w Polsce mi narzucać swoich poglądów i liczyć się z tym że zmieszam z błotem te jego poglądy.

--- Koniec cytatu ---

I masz całkowitą rację, tylko w którym miejscu w dniu 10 marca ktoś Ci cokolwiek narzuca? Wybrali taka datę i już, nie wiem co Wam w tym wydarzeniu nie pasuje. Goście nie chcieli zamordować cywilów za co ich wysłano na mróz gdzie zamarzli.  Oby więcej takich facetów i wojskowych w dzisiejszych czasach ;)

Aenyeweddien:
Oj ale dyskusja się zawiązała...

Ale postaram się Was pogodzić  :P
http://pl.wikipedia.org/wiki/Czterdziestu_m%C4%99czennik%C3%B3w_z_Sebasty#cite_note-5

--- Cytuj ---Po wprowadzeniu reformy liturgicznej w 1969 roku (po Soborze watykańskim II) męczenników nie ujęto w kalendarzu rzymskim
--- Koniec cytatu ---
czyli kościół tak jakby przestał święto obchodzić :P

--- Cytuj ---W tym samym dniu w Polsce obchodzone jest nieformalne święto świeckie Dzień Mężczyzn. Prawdopodobnie lokalnie Dzień ten świętowany był już przed 2000 rokiem w miejsce zniesionego wspomnienia męczenników
--- Koniec cytatu ---
święto świeckie Dzień Mężczyzn  >:D

--- Cytat: [VIDE] Herezja w Marzec 10, 2015, 23:05:45 ---Tak, że Gosiu prosimy Cię ładnie abyś życzenia nam mężczyznom złożyła w dniu 19 listopada. Zgodnie z ogólnoświatowymi trendami.

--- Koniec cytatu ---
Nie licz na to jakby nie patrzeć
--- Cytuj ---W tym samym dniu w Polsce obchodzone jest nieformalne święto świeckie Dzień Mężczyzn
--- Koniec cytatu ---
więc to jedyny termin gdzie dostaniecie życzenia :P

--- Cytat: FITTIpalti w Marzec 11, 2015, 09:18:17 ---A dlaczego górnikom w dzień Barbórki nie życzycie wszystkiego dobrego ?

--- Koniec cytatu ---
Barbórka to nie tylko święto górników - pracuję w firmie poszukującej złóż i również je świętujemy  :P
Tak więc w Barbórkę mi możecie życzenia składać  >:D

FITTIpalti:
Ewentualnie moglibyśmy gdybyś udowodniła że nie dorzucamy się do twojej:
emerytury, 13nastki, 14nastki i deputatu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej