Eve Online > NoobGarten
Latanie frachtem na auto
raffar:
Witam, mam pytanie odnośnie latania frachtem na auto. Zastanawiam się nad kupnem frachta dla moje alta który zwoził by mi towar pod dziure dla mojego maina. Maksymalne cargo przy maksymalnej ilości ehp(bez implów koło 360kehp) to cos kolo 380km3, taka ilość wystarczyła by mi na 4 maks 5 dni po tym czasie kolejny lot. Wartość towaru w tym cargo to maks 400kk.
Druga możliwość to towar za maks 500kk przy ilości 60km3 i lot każdego dnia, ewentualnie kilka lotów jednego dnia.
Pytanie brzmi jakie jest prawdopodobieństwo straty takiego frachta w jednym czy drugim wypadku. Czy w ogóle opłaca się kupować frachta dla takich potrzeb. Jak często spadaja frachty na auto z taką ilością m3 przy takiej wartości towaru? Czy w ogóle opłaca się komuś strącanie takich frachtów. Ile mogą zarobić przy założeniu że strącą takiego frachta w systemie 0.5 i że wypadnie im cały towar?
Ps czy może dla opcji numer 2 lepsze by było kupno blockaderunera i latanie nie na auto (ale to strasznie czasochłonne a i tak Cie mogą pyknąć jak będą chcieli).
Doom:
Policz koszt różnych statków nastawionych na max dps których by potrzeba aby strącic Cię w Narja i podobnych miejscach (najczęsciej deski / bc / bs, niekoniecznie z natywnymi działami np apoki mogą być na 1400 itp, przeglądając lose maile frachtów zobaczysz ilu i czym biło co) a potem skonfrontuj cyfry z wartością ładunku. Jak wyjdzie 50-100 baniek na + dla atakujących to już mogą spróbować
Zgudi:
Dechy/kruzy bez pancerza, bez zbędnych pierdół, nastawione na max DPS można złożyć naprawdę tanio. Zorganizowana grupa ściągnie cię w 20-30 sekund zanim konkord ich wszystkich wykończy. A pamiętaj, że takie rzeczy robi się także dla zabawy/kb - nie tylko dla zarobku.
Goomich:
--- Cytat: raffar w Marzec 06, 2015, 15:11:23 ---Pytanie brzmi jakie jest prawdopodobieństwo straty takiego frachta w jednym czy drugim wypadku. Czy w ogóle opłaca się kupować frachta dla takich potrzeb. Jak często spadaja frachty na auto z taką ilością m3 przy takiej wartości towaru? Czy w ogóle opłaca się komuś strącanie takich frachtów. Ile mogą zarobić przy założeniu że strącą takiego frachta w systemie 0.5 i że wypadnie im cały towar?
--- Koniec cytatu ---
https://eve-kill.net/?a=home&m=03&y=2015&view=kills&scl_id=501
raffar:
W takim razie jaki jest średni czas wykonywania kontraktów kurierskich tych zwykłych?? Wiem że np RED FROG ma coś takiego jak RUSH, ale to dość słono kosztuję. A może da się w jakiś sposób wystawić ogólny kontrakt kurierski i ustawić jakoś maksymalny czas wykonania np. 12h i dać troszkę więcej za jumpa????
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej