Eve Online > Patche i dodatki
Nowy SOV system
FITTIpalti:
Teraz wojny prowadzi się inaczej...
Filmuje się niezadowolony tłum ludzi np. na tle Trypolisu (nie musi tam być wystarczy blue screen) a następnie za pomocą swoich środków przekazu wmawia ludziom że istnieje jakaś opozycja np. w Libii która chce obalić jakiś rząd... Wysyłasz najemników wspieranych z powietrza siłami np. NATO które przy okazji pozbywają się starych zapasów broni.
Wygrywasz wojne zgarniasz rope ...
Dormio:
Hejka Yogos 8)
--- Cytat: Yogos w Marzec 04, 2015, 07:12:51 ---Hehe, jak dla mnie zmiany w zajebistym kierunku. >:D
Po prostu piękne. Może nawet odpalę konto z powrotem, raz już to zrobiłem w grudniu ale widząc ten sam syf odpuściłem. To jest inne.
--- Koniec cytatu ---
Tak jak Ty myślących jest chyba więcej sądząc po wypowiedziach niektórych "dziadków" 8) 8)
--- Cytat: Yogos w Marzec 04, 2015, 07:12:51 ---Po pierwsze nie trzeba supercapsów do zdobywania sova. Czy to oznacza, że ich nie będzie ? Skądże, będą, bo to szczyt łańcucha pokarmowego ale one nie są skuteczne przeciw małym szybkim celom i jeśli ktoś będzie ich nadużywał to jest na to wreszcie kontra dostępna dla każdego. Ale najważniejsze - JUŻ ICH NIE POTRZEBA DO ZDOBYWANIA SOVA.
--- Koniec cytatu ---
Ich rola się z pewnością zmieni (szczególnie jeśli uwzględnić brak asysty). Ciekawi mnie czy trzymają jeszcze jakieś inne zmiany w kieszeni/szufladzie.
--- Cytat: Yogos w Marzec 04, 2015, 07:12:51 ---Po drugie - Myślę, że wrócą najemnicy >:D Jak dla mnie kwestią czasu jest zanim ktoś zrealoduje MC
--- Koniec cytatu ---
IMHO kwestią tylko aż ktoś wymyśli w miarę skuteczny sposób na opędzenie tego ekonomicznie. Zauważ, że przy tej mechanice faworyzowane raczej będą floty, a nie jedna flota orająca wszystko jak leci. Floty mobline (roam FTW ?) i chyba rzeczywiście zróżnicowane (ad.3).
--- Cytat: Yogos w Marzec 04, 2015, 07:12:51 ---3 - Czy to oznacza, że bloby znikną ? Nie, skąd, będą dalej bo liczby dalej dają przewagę. Ale - nie są także ostateczną bronią. Chodzi mi o to, że rekcją każdej PVPerskiej grupy na myśl o tym, że mogą do walki sprowokować ekipe typu Brawe do ustawania na gridzie 400-600 noobów w cruzach, frytkach T1 i zmuszenie ich do pozostanie tam min 10 min zanim będą musieli ruszyć w inne miejsce i tak co najmniej 10 razy będzie wielki obleśny banan. A potem mamy następny wieczór.
--- Koniec cytatu ---
j.w. - jeden blob nie zdobędzie i utrzyma przewagi strategicznej, ale na poziomie taktycznym w jednym systemie - why not.
--- Cytat: Yogos w Marzec 04, 2015, 07:12:51 ---4 - Time zony - tak widzę co myślą sobie chłopaki wprawienie w sov gównie teraz. Dalej mamy timery w nocy. Do tego cały sojusz ma ten sam TZ więc koniec z błędami gibonów którzy nie zastrontowali, czy źle ustawili timery. Zgoda. Tyle, że do refa przestrzeni która jest słabo broniona wystarczy 10 min we frytce. WE FRYTCE. A potem ten cały konkurs z nodami, który może trwać w nieskończoność o ile dobrze rozumiem dev bloga. I każdy może przystąpić do niego. Age of the mercs baby.
--- Koniec cytatu ---
Odkopie się "kalkulatory" :)
--- Cytat: Yogos w Marzec 04, 2015, 07:12:51 ---5 - Koniec z pompowaniem za kogoś strukturek. Hehe.
--- Koniec cytatu ---
To chyba najciekawszy element zmian 8)
--- Cytat: Yogos w Marzec 04, 2015, 07:12:51 ---Doktrynalnie to będzie turbo karuzela :D
Ale zaryzykuje stwierdzenie, że do łask wrócą floty LR bsów. Z tym, że skoro wystarczy jeden moduł do zamknięcia noda, a może to być frytka z tankiem na speedzie/sygnaturze, to floty będą musiały być DUŻO bardziej zróżnicowane. Nie wystarczy postawić samych bsów i to nie dlatego, że będą bały się dropa carierów. Muszą być BSy + support to ogarnąć całe spektrum statków, które będą miały moduły. Swoją drogą ciekawe, czy będzie jakiś jasno rozpoznawalny efekt, który ship ma odpalony sov laser.
--- Koniec cytatu ---
Frytki mają ograniczony zasięg lockowania, ale kruzy...
FITTIpalti:
A czy ten system nie promuje też np takie grupki które żyją w WH i próbują wyspawnić bitkę ? Do tej pory nie było opcji żeby ktoś wydokował i się chciał bić teraz być może będą musieli :)
Dormio:
--- Cytat: FITTIpalti w Marzec 04, 2015, 14:26:55 ---A czy ten system nie promuje też np takie grupki które żyją w WH i próbują wyspawnić bitkę ? Do tej pory nie było opcji żeby ktoś wydokował i się chciał bić teraz być może będą musieli :)
--- Koniec cytatu ---
Teraz każdy kto chce wyspawnować bitkę wyskoczy z "frytką" z sovlaserkiem i będzie świecić po stacjach przez 5 minut - nie wydokujesz by rozwalić natręta ?
Anthar:
Ten system bedzie promowal codzienny bitki.
Juz sie ciesze z tego powodu.
Na poludnie NC , Na polnoc S2N/Brave, na wschod pewnie jakies NA.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej