Eve Online > Patche i dodatki

Nowy SOV system

<< < (23/31) > >>

FITTIpalti:

--- Cytat: GlassCutter w Marzec 09, 2015, 12:45:10 ---a na koniec przyleci qlko, bo czekał w alignie na fleetwarpa :P

--- Koniec cytatu ---
komentarz na moim poziomie brawo !!!   8)

SokoleOko:

--- Cytat: qlko1 w Marzec 09, 2015, 11:54:18 ---Znacznie więcej niż nerf dla pusherów. Fleet warp to narzędzie, które przede wszystkim dostosowuje prędkość warpa floty do najwolniejszego statku floty.

Czyli, jak FC da sygnał do warpu na grida:
1. Przylecą zginąć cepy
...długo nic...
2. Przylecą zginąć dykty
...długo nic...
3. Przylecą logistyki by pompować to co już dawno zdechło.
...długo nic...
4. Przylecą BSy

--- Koniec cytatu ---

100% racji. Tu przecież nie chodzi o to, żeby "sterować statkiem innego gracza", tylko żeby lecieć kupą.

Na marginesie: "delayed local" nie oznacza "opóźnionego localu", tylko dokładnie to, co w WH.

Anthar:
Sama zmiana locala mnie lekko irytuje, szczerze mowiac.
Nie chodzi o to, ze nie widac kto jest w  systemie, lecz o to ze trzeba klikac na dscan co chwile.
Jak wprowadza automatyczny dscan co 1s i cos co bedzie dalo sie ustawic log z tym co sie tam przewija ... to z checia z lokala zrezygnuje.

Tak wiem leniwy jestem, ale juz teraz ciagle klikanie przy blue localu mnie irytuje , a juz nie raz oplacilo sie to robic ;)

SokoleOko:
Dyskusja na ten temat odbywała się wielokrotnie, więc przypomnę dwa argumenty:

1) Roamowanie bez locala przypomina wizytę w supermarkecie przy zgaszonym świetle - musisz obmacać każdy produkt, żeby znaleźć to, co  cię interesuje. Dziś chodzisz od półki do półki z listą potrzebnych rzeczy. Gasimy światło? Not, k..., fun!

2) Nawet po zmianach d-scan nadaje się do potłuczenia o kant dupy, skoro nie można odróżnić pustego shipa od pełnego. Już dziś znamy systemy, w których niczego nie dawało się wyskanować d-scanem z powodu gigantycznej ilości śmieci wiszących na POS-ach. Znów, not fun.

Devblog był spoko, ale ten wywiad z Fozzim mnie dobija.

Anthar:
To napisz to w tym topiku.
Oni to na koniec zbieraja i przegladaja.
Najlepiej jak zrobi podobny post kilka / kilkanascie osob - wtedy na pewno zwroca na to uwage.
Oczywiscie nie mowa o copy paste.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej