Śmietnisko > Off Topic
silnik pod forum
Xarthias:
Masz coś do vb5?
ManganMan:
--- Cytat: Xarthias w Luty 14, 2015, 13:17:00 ---(...) A jak masz trochę gotówki, to mocno bym się zastanowił na vbulletinem... Kurewsko drogi, ale chyba najlepszy silnik do budowania stron dla społeczności.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Doom w Luty 14, 2015, 13:20:45 ---vbulletinem...
kpisz sobie?
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Xarthias w Luty 14, 2015, 16:34:37 ---Masz coś do vb5?
--- Koniec cytatu ---
Wielki Pojedynek Adminów Centrali za 3... 2... 1... 8)
A wracając do tematu: 250$ za samo forum, 400$ za wariant z dostępem mobilnym... IPS jest już bardziej rozsądne - 175$ za rdzeń + moduł forum (mają później być rozdzielone); czat do 5 osób i standardowe wsparcie gratis. Przedłużka tylko 25$/pół-roku.
@Raan; podaj może więcej szczegółów odnośnie zastosowań, ok?
Raan Kern:
Po tych kilku postach już widzę, że raczej zostanę przy sprawdzonym SMF.
Myślałem czy zwyczajnie dla draki nie spróbować czegoś nowego bo SMF trąci już pajęczyną i nie ma "trendy" gadżetów takich jak np. live replies, brak podziału na strony i ciekawy system dzialenia/relacji offtopiców w discourse.
Dla discourse musiałbym wykupić nowy hosting (nginx, redis, postgresql), więc szukałem łatwiejszej alternatywy.
Najbliżej jest chyba vanilla ale podobno słabo dbają o darmową wersję.
Może innym razem :)
Dzięki
Doom:
--- Cytat: Xarthias w Luty 14, 2015, 16:34:37 ---Masz coś do vb5?
--- Koniec cytatu ---
chronologicznie czy alfabetycznie?
sztosz:
Discourse jest rewelacyjny. forum.rubyonrails.pl z polskich stron na tym stoi. Jak swego czasu musiałem coś naskrobać w ROR to często tam zaglądałem i bardzo szybko się do tego silnika przekonałem. To co bije na głowę wszystkie te stare rozwiązania,to płynność i komfort przeglądania jak i odpisywania. Przede wszystkim nie ma już debilnego stronnicowania.
Z vanilla i nodeBB nie mam doświadczenia. Ale NodeBB wydaje się być tak samo dobre na pierwszy rzut oka jak Discourse, a Vanilla już na pierwszys rzut oka jest brzydsza... a dalej nie sprawdzałem ;)
A jak ktoś Ci będzie proponował Invision czy Vbulletin czy cokolwiek płatnego albo w ogóle cokolwiek w PHP, to znaczy że taki sam oszołom jak Ci co marudzą, że XP to jest był i będzie najlepszy OS Microsoftu ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej