Eve Online > Dyskusje ogólne
[FANFEST 2015] Worlds Collide
[BU FU] Karas:
Filip jaka kolekcjonerska, o czym ty gadasz. hehehe geno tez jest drogie bo kolekcjonerskie?. Nie, tego sie uzywa do latania. Tak samo gnosa uzywa sie namietnie w low, ze wzgledu na jego scan ressa i align, a ze jest ich co raz mniej to i cena rosnie. zauwaz, ze na markecie jest sporo gowna pseudo kolekcjonerskiego, ktore nigdy nie bedzie mialo wartosci, tak jak te frytki z zdupixowymi nazwami. nikt o nie nie bedzie sie bil, bo nie maja za soba zadnej wartosci merytorycznej. Takiej jak gnos, geno czy quafe
Filip Bonn:
Generalnie zgadzam się z tym co piszesz, po prostu rozpędziłem się i wybiegłem dużo bardziej w przyszłość. Ludzie obecnie kupują Gnosa głównie za jego wartość bojową a ponieważ jest ich mniej niż kiedyś to cena idzie w górę. Dwa lata temu jak dobrze pamiętam kosztowały po 30-35m, obecnie po 72m w Jita. Jeśli EVE nie umrze za kilka lat, to jest wysoce prawdopodobne że cena gnosa wzrośnie jeszcze bardziej, może 100m może 125, a może 150m. W pewnym momencie cena tego statku przekroczy jego faktyczną wartość bojową (o ile już to się nie stało) i wtedy właśnie będzie ten moment kiedy jego wartość jako rzadkiego statku będzie większa niż wartość jako statek bojowy. <mam nadz. że nie zamotałem>
Zawsze znajdzie się ktoś kto zapłaci 200m albo 2b za statek tylko dlatego żeby się przylansować że go stać.
Ile są warte te Opux Luxury Yacht? Wartości bojowej nie mają żadnej ale ponieważ na serwie są chyba tylko trzy to cena prawdopodobnie podawana jest w miliardach ISK?
ManganMan:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Luty 18, 2015, 11:09:26 ---Zawsze znajdzie się ktoś kto zapłaci 200m albo 2b za statek tylko dlatego żeby się przylansować że go stać.
Ile są warte te Opux Luxury Yacht? Wartości bojowej nie mają żadnej ale ponieważ na serwie są chyba tylko trzy to cena prawdopodobnie podawana jest w miliardach ISK?
--- Koniec cytatu ---
Nawet mimo tego że mają te 2 sloty na turrety/missle dla samoobrony... ::)
Doom:
Przed czym? przed agresywnymi skałkami?
ManganMan:
--- Cytat: Doom w Luty 18, 2015, 12:05:13 ---Przed czym? przed agresywnymi skałkami?
--- Koniec cytatu ---
Właściwie to rakietami przed frytkami, jako straszak.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej