Eve Online > Dyskusje ogólne
[FANFEST 2015] Worlds Collide
Dux:
Ja pamiętam, ze na początku to chyba ponad 100 baniek kosztowały.
Filip Bonn:
To ciekaw jestem kiedy i czy ta bańka pęknie, bo buy orders jest z 20x więcej od sell orders
Qlko1:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Marzec 28, 2015, 09:45:34 ---Dobra, niech ktoś mi wytłumaczy jak to możliwe, że Victorieux Yacht jest dzis już po 250m ISK cena praktycznie ciągle rośnie,
a jak rozdawali Gnosis'y to były po 35m przez baaardzo długi czas.
--- Koniec cytatu ---
Bo gnosisy można kupić w sklepie eve, przy jakimś doładowaniu nowego konta czy coś tam. Victorieuxy wg zapewnień CCP już się nie pojawią.
Sam pobawiłem się przez weekend na markecie, nie dość że zarobiłem jakieś 500m na czysto to jeszcze mam 5 tych zabawek zachomikowanych w puszce do uwolnienia za kilka lat jak się zrobi tego mało :)
[BU FU] Karas:
przy tym tempie spadania, moze to jeszcze potrwac : ]
https://zkillboard.com/ship/34590/losses/
Qlko1:
--- Cytat: KoMic w Marzec 30, 2015, 13:40:06 ---przy tym tempie spadania, moze to jeszcze potrwac : ]
https://zkillboard.com/ship/34590/losses/
--- Koniec cytatu ---
Nie pokazuje statków spadłych w cargo transport shipów. A idiotów wiozących to indykami, frachtami będzie wielu (w sobotę rozbieżność w buyorderach jita-amarr była około 50m). A tempo... dla mnie ok, mam czas.
Leo tez miały być tanie, jak sprawdzałem miesiąc temu, wzrost o 100% względem momentu kiedy je kupowałem, z gecko było jeszcze lepiej :)
Jak trzymasz na alcie w Jita parę b na czarną godzinę, to warto jakąś część ulokować w towarze, którego cena z założenia musi rosnąć w czasie :) Trochę jak inwestowanie w grunt, tylko bez podatków. Generalnie gdybyś później potrzebował wyciągnąć tą kasę, to niezależnie od momentu, nawet na firesale, zawsze będziesz do przodu.
Edit:
--- Cytat: [TS] Filip Bonn w Marzec 28, 2015, 09:45:34 ---a jak rozdawali Gnosis'y to były po 35m przez baaardzo długi czas.
--- Koniec cytatu ---
Z Gnosisami faktycznie trzeba było trochę poczekać, cena dobiła do 75mln i się tego pozbyłem, założyłem (oby trafnie) że wiele lepiej nie będzie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej