Śmietnisko > Off Topic
Tania karta graficzna do 300 zł max.
[VIDE] Herezja:
Poszukuje taniej karty graficznej (niespełna roczne dziecko w domu więc jest na co pieniądze wydawać ];).
Chciałbym móc w miarę bezproblemowo pograć w Elite: Dangerous
Aktualnie posiadam
Płyta główna --- ASRock Z77 Pro3
Procesor --- Intel i5-3450 CPU @ 3.10GHz
Karta graficzna --- NVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB)
Pamięć RAM --- 8 GB (nie pamiętam nazwy i specyfikacji)
Dyski twarde --- Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX)
staruszek --- Seagate Barracuda 7200.10 ST380815AS (80 GB, 8 MB, SATA II )
SSD --- jeszcze nie zamontowany Kingston SSD NOW 300 --- 60 gigowy
Karta dźwiękowa --- Creative Audigy 2 ZS (SB0350)
Zasilacz --- modularny OCZ o ile pamiętam 500. Wystarczający aby spokojnie uciągnąć obecną kartę graficzną z dużym zapasem. O ile wiem obecnie produkowane kart mniej energii potrzebują
Korekta mam 600W zasilacz OCZ
Goomich:
Mogę ci sprzedać Radeona 6970.
Zgudi:
6970 daje radę i to całkiem nieźle. Jednak jak masz małe dziecko, to ważne jak to jest głośne. Mam 7950 obecnie i wyje nieznośnie. Jak pierwszy raz odpaliłem skyrima z modami na grafikę to myślałem że zaraz coś rąbnie w budzie - taki ryk wentylatorów wydawał mi się bardzo nienormalny. Moja stara 260 przy tym to był ledwie szmer.
[VIDE] Herezja:
@Zgudi ja aktualnie mam Gigabyte GeForce GTX 260 Super Overclock i jak wejdzie na wyższe obroty to także ją bardzo słychać. Mały śpi w innym pokoju i jeśli jest stały hałas to Mu nie przeszkadza zbytnio.
Zgudi:
To bierz. Nie jestem całkowicie pewien czy ten zasilacz wystarczy, ale raczej powinien - na styk. Pobór mocy gtx 260 to ok. 180-200 wat w stresie max. Natomiast 6970 to już 300-320 wat zależnie od testu na jaki się patrzy.
--- Cytuj ---także ją bardzo słychać
--- Koniec cytatu ---
Też tak myślałem... do czasu. Zapytaj o chłodzenie, może jednak Monowa karta ma coś fajnego i nie jest to odkurzacz.
Wydajność 6970 plasuje się na poziomie gtx 570, gtx 660, Rad. R9 270, gtx 750ti. Jednak od najświeższych konstrukcji podobnego przedziału, czyli kart wysokiej półki wydajność będzie ponad 2 razy mniejsza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej