Śmietnisko > Off Topic

Dyskusja: Najlepsza ksiazka Sci-fi ktora przeczytales i wracasz do niej po latach...

<< < (39/71) > >>

Dormio:

--- Cytat: HammerSnake w Grudnia 14, 2011, 04:01:58 ---Święta, pół roku minęło i może się jakieś nowe ciekawe pozycje pojawiły? Ktoś jest na bieżąco?  :P

--- Koniec cytatu ---
U tłumacza (a może nawet w drukarni) leży następna część Wrednej (Wiedźma Naczelna czy jakoś tak się ma nazywać), ma się również niedługo ukazać początek nowego cyklu Zaginionej Floty (akcja rusza w kierunku obcych). Ma się również wkrótce ukazać kolejny tom Akademii - Omega.

--- Cytat: Doom w Grudnia 14, 2011, 09:11:24 ---(...), z tego co się znajomy podniecał wyszła też czwarta część Eragona.

--- Koniec cytatu ---
Zgodnie z popularną ostatnio modą, wydano t.1.

Xarthias:
Mission of Honor fajna, wyszedł też 5 tom serii Safehold Webera, bardzo przyzwoity (chociaż Weber, swoim zwyczajem, zabił mi jednego z ulubionych bohaterów). Ta pierwsza książka jest już chyba nawet w naszym pięknym języku. W połowie marca wychodzi kolejna cześć Honorverse (ang).
Ogólnie, to nie pamiętam już, kiedy ostatnio czytałem książkę po polsku :P bo albo nie ma, albo będzie pół czy rok po premierze i mi się czekać nie chce. A ostatnio niestety głównie książki o javie i sql studiuję, nie mam za bardzo czasu na fantastykę :(

Doom:
Misja fajna ale jak na Webera strasznie krótka, spokojnie by tam zmieścił anichilację jeszcze kilkuset superdredów :P Chyba jedyna zaleta tego że takie to krótkie było to to że nie rozbito tego na tomy

Dormio:
No to chyba nie doczytałeś do końca, bo wg mnie to początek zupełnie nowego plotu w serii (żeby nie spoilerować za bardzo - SEoM ma nowego wroga i sojusznika, a udział w zdobyciu obu mają Zilwicki i Cachat), w marcu ma być kontynuacja (en).

Doom:
A detale tych zdażeń są w Bitwie o Torh drugim tomie jednego z dwóch "bocznych" cykli honorvers

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej