Eve Online > NoobGarten

Jaka rasa do czego (statki)

(1/4) > >>

[IAC] Justice Honour:
Witam Wszystkich.

Mam problem bo mi jedne koleś namieszał w głowie.

Podobno najlepszą rasą do PVE są Caldari.

Czy to tak rzeczywiście jest że statki jednej rasy są lepsze do czegoś a inne do czegoś innego?
Jeśli tak to która rasa jest dobra do czego?

PVP, PVE, Mining.

W szczególności interesuje mnie w czym najlepsze są statki Amarr.

Wiem że na pewno da się grać wszystkim na wszystkim ale z pewnością są jakieś predyspozycje. Będę bardzo wdzięczny za pomoc gdyż czas zacząć trenować się w jednym konkretnie typie statku podobno na początek. :(

Dux:
Do miningu Amarzy się średnio nadają :P
Do PVP tak, choć wszystko zależy jeszcze od tego jaki to konkretnie statek i do jakiego statku startujesz - dokładnie tak jak przy statkach innych ras.
Do PVE też się nadają, choć to też zależy od tego jakie raty chcesz bić - dokładnie tak jak przy statkach innych ras.

[IAC] Justice Honour:
Ehh tak się spodziewałem że w każdej rasie się znajdzie jakiś statek dobry do czegoś... Może inaczej

Większość graczy którzy latają amarrem gra w .....?pvp?
A w takim razie kto się najlepiej nadaje do miningu.

Bardzo bym chicał tak z grubsza coś takiego

NP:
Gallente - handlarze
amarr - sa świetni na wielkich statkach ale tak poza tym to średni w pvp
Minmatar - PVE i PVP bo to dobra rasa
Caldari - kupcy.

albo
Amarr mocno leją gallente ale dostają wpier... od minmatar

Takiego prostego zestawienia jakoś nigdzie nie znalazłem. Wiem że to może niepolityczne ale na pewno doświadczeni gracze mają takie Subiektywne poglądy w tym temacie.

papugoz:
Zalezy co ostatnio znerfi / zbuffuje ccp  :)

Dux:
Kiedyś jak nie było fregat kopiących i inaczej wyglądały bonusy na fregatach i cruzach t1 to kopacze nim doczłapali się ze skilami do barek górniczych, do kopania używali zwykłe statki. Każda rasa miała kruza i fregatę, co miała odpowiednie bonusy do tego. Teraz kopacze zaczynają od venturków, bo normalne statki mają bonusy do tego, do czego służą normalne statki - strzelania i ew. naprawiania.

Normalne statki działają jak zasada z papierem, nożycami i kamieniem. Jeden statek rozjedzie inny, ale wyłoży się na kolejnym. Nie ma ścisłego podziału na statki, gdzie jeden jest najlepszy do tego a inny do tamtego. I wszystkie rasy mają statki, które świetnie się sprawdzają i w PVP i w PVE (też takie, które sprawdzają się i w jednym i w drugim - w zależności od fitu).
W każdym razie Twój wybór rasy dla ludzika i rasy jego statków nie ma absolutnie wpływu na to, do czego ten ludzik się będzie nadawał.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej