Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Zima 2014
Xeovar:
Inwazja ze Stain na Eso została zatrzymana po tym jak do dzielnie broniących się chińczyków z Fraternity. oraz Caladrius Alliance N3 postawiło dorzucić Nulli Secunda.
Postawili staging w c9n, odcinając nas od głębszego Eso, w którym do tej pory poza A1 (nadal bez huba i stacja z nazwą po GBT, tak nulkom się chce ;) ) o które walczyliśmy i regularnego bawienia się w timery w BZ za bardzo się nie działo. Timery w BZ fajna sprawa, ale niestety nic nie możemy zrobić bo chinole zaorają sbu jak timer się skonczy a timery są ustawione na środek nocy w polsce... a niestety na 4 alarm clocki to nie mamy mocy na razie :)
Rezultat taki że dużo się bijemy, i na razie nie mamy sova, co w sumie jest chyba najlepszą opcją w tej okolicy >:D
Z jakiegoś powodu N3 postanowiło trzymać Eso i okolicę oddając grunt na wschodzie i północnym wschodzie gdzie gorgoni/ra/drf sobie spokojnie ora.
Z przyjemnością będziemy kontynuować tłuczenie N3 którego jest dość dużoteraz i mocno blisko, a sov i tak wpadnie jak ccp zrobi następne zmiany. NA rentu z okolice za bardzo nie zbiera, moony też jakoś oddają nie broniąc specjalnie...
Theronth:
U nas przez ostatni miesiąc praktycznie nie ma dnia bez starcia z CO2 i Bastionem. Kilka dni po Phoebe próbowaliśmy SBU w P3E, ale ogrom bloba, który przyleciał z DO6 był taki, że od tamtego czasu ograniczyliśmy się do zbijania r64 i 32 oraz typowego nękania, tj: reinforcowania station services, kasacji JB TVN<->P3E, kampienia itp. Te dwa sojusze mieszkające w Vale i Tribute (J4LP nie liczę jako liczącej się siły) jesteśmy w stanie udźwignąć, natomiast dodatkowych 200 Goonów już raczej nie. Nie pomagają też timery ustawiane pod US TZ, gdzie w porywach liczymy 14 osób na alliansowym.
Zobaczymy co stanie się po dzisiejszej bitwie w Y-2. Jeśli NC. będzie wciąż przeć naprzód to może BL zdropi SBU zamiast tylko utrzymywać wieże w Venal. Może i my zdropimy. Co raz ciężej jest wywabić Bastion ze stacji, praktycznie zaprzestali prób odbicia moonów i chyba już tylko bezpośrednie zagrożenie sova na nich podziała. Z drugiej strony Goony zlatują się do SBU jak muchy do miodu, więc zobaczymy jak to będzie.
Z innych newsów w Geminate PIZZA wciąż trzyma odebrane xxDeathxx YN3. System praktycznie bezwartościowy, ale flagę powiesili na nim. Z tego co mi wiadomo Solar im pomaga i w BWF są regularne napierdalanki pomiędzy nimi a XXDEATHXX, ale też zmian na Dotlanie na razie brak.
Soulscream:
Mittani zadmił w Goonhorn, spodziewałbym się raczej takiej liczby, której NC nie będzie w stanie skontrować. Mam nadzieje, że zdechnie z kolejnych 90 superów.
Anthar:
--- Cytat: Theronth w Listopad 28, 2014, 14:10:16 ---stuff
--- Koniec cytatu ---
Jak wszedzie.
Ja tam (prywatnie) kibicuje NC w zajmowaniu Fountain.
Beda musieli sie tam przenies aby znow byc kolo goonow.
Co bedzie oznaczac ze bloby beda wkoncu kolo siebie.
Jak pokryje sie to z sensownymi zmianami do sova ze strony CCP jest szansa, ze ta gra wroci do normy.
Ostatnie zmiany sa zaskakujace i idace w dobra strone.
Jedyne czego mi brakuje to kolejnego gwozdzia do trumny superow i blobow.
W stylu nerfa logistykow , miedzy innymi pozbawienia superow mozliwosci uzywania remote repek.
Co do zmniejszenia poglowia superow.
Jestem za , boje sie ze NC to sie nie stanie, gdyz NC juz ma stacje wlotowa w fountain - FA jak zwykle sie postaralo.
Soulscream:
--- Cytat: Anthar w Listopad 28, 2014, 14:44:35 ---Jestem za , boje sie ze NC to sie nie stanie, gdyz NC juz ma stacje wlotowa w fountain - FA jak zwykle sie postaralo.
--- Koniec cytatu ---
Jak to ma stacje wlotową ? O 18:00 eve wychodzi timer. Nikt nic jeszcze nie ma ? No chyba, że był fuck up w ostatniej godzinie czy dwóch.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej