Eve Online > Dyskusje ogólne
Jump fatigue
xanowron:
--- Cytat: qlko1 w Październik 01, 2014, 21:52:20 ---A mnie się ta propozycja średnio podoba, głównie ze względu na to:
Czyli będę miał bezużytecznego thannego. Carrier zamiast służyć za narzędzie do transportowania mniejszych jednostek będzie robił za pomnik przyrody. Fajnie, że kombinują nad zmniejszeniem roli capsów w bitwach, tylko czemu redukują do 1/3 zasięg wszystkiego co lata skokami.
--- Koniec cytatu ---
Przecież zmniejszenie zasięgu skoku carriera to bardzo ważny element zmniejszania roli capsów w bitkach. Carrier nadal będzie służył jako taksówka tylko nie będzie tak wygodny jak kiedyś. Dla mnie mała cena za 50 stron płaczu CFC/NC/PL na forum eve :)
Lt Rook:
niech ktoś sprawdzi czy przypadkiem cała mapa low/null EVE nie zapłoneła od cyno po tym poście CCP...
Dux:
--- Cytat: Theronth w Październik 01, 2014, 20:38:01 ---Kutang Klan w ogóle żyje?
--- Koniec cytatu ---
Niet. Z końcem czerwca poszedł w pizdu, ciul wie czemu. Kasa na walecie na opłaty za sojusz była , ale i tak dziada skasowało. :-*
GlassCutter:
Ja bym te kary jeszcze podkręcił żeby dało się zrobić 2, góra 3 skoki dziennie. Ogólnie bardzo ładne i eleganckie rozwiązanie wymyślili.
--- Cytuj ---Can supers use gates after this change?
Yes.
--- Koniec cytatu ---
A to dobre :o
Qlko1:
--- Cytat: xanowron w Październik 01, 2014, 22:01:25 ---Przecież zmniejszenie zasięgu skoku carriera to bardzo ważny element zmniejszania roli capsów w bitkach. Carrier nadal będzie służył jako taksówka tylko nie będzie tak wygodny jak kiedyś. Dla mnie mała cena za 50 stron płaczu CFC/NC/PL na forum eve :)
--- Koniec cytatu ---
IMO to w ogóle jest błędny kierunek. W zasadzie nie rozwiązuje to problemu.
CCP na początku, jak w każdym innym MMO stworzyło system pvp na zasadzie papier-nożyce-kamień (upraszczając oczywiście mocno temat). Tak więc, flotę fregat zabijesz flotą desek, flotę desek zabijesz cruzami, flotę cruzów.... i tak dalej. Problem się robi przy flocie capsów, którą da się zwalczyć w zasadzie tylko większą flotą capsów. To może by tak zamknąć koło i dać np. bomberom bonusy do strzelania do capitali?
To tylko sugestia, równie dobrze może to być każdy inny statek. Chodzi tylko o to, by dużo tanich i delikatnych jednostek było w stanie zestrzelić szybko duży i drogi statek. Z jednej strony angażujesz dużo pilotów, z drugiej dużo isków, sprawiedliwie.
Do czego to prowadzi? FC nie wystawi tak lekko do bitwy X00 carrierów, jeśli zmiecie mu to z łatwością flota fregat, nawet przy stosunku zestrzeleń 20 do 1. Zaczyna się kombinowanie. Potrzebna będzie bardziej zróżnicowana kompozycja floty, osłona cruzów, desek itp. Flota zaczyna się rozdrabniać z powodu ograniczonego zasobu pilotów, więcej skilla mniej omg call friends WIN button
To co proponuje ccp nie sprawia, że capsy będą robić mniejszą rzeźnię, tylko że nieco trudniej będzie je zgromadzić w konkretnym miejscu na czas. Alty do skoków i zapasowe capsy rozlokowane w odpowiednich miejscach rozwiążą i ten problem. W końcu pokusa użycia jest zbyt duża, żeby się tak po prostu poddać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej