Eve Online > Background

FUEL TO FIRE - EVE Online Solo PvP

<< < (4/5) > >>

Dux:
No to niech będzie tak:
1. Solo - samemu na gridzie
2. True solo - samemu na gridzie i bez linków
3. Dewot (od dewotki) solo - samemu na gridzie, bez linków, bez implantów i bez dropsów.

:P

To trzecie przez obejrzeniu raz filmiku z bitek jednego kolesia bodajże z Flying Dangerous, który na początku tegoż filmu sugerował, że dopiero spełnienie warunków jak w pkt 3 pozwala mówić o prawdziwym solo. Co prawda w jego przypadku skutkowało to tym, że na kilka tys. zrobionych killi miał też kilka tys. wdupionych statków, ale co kto woli :)

Gaunt:

--- Cytat: Mapryl w Sierpień 20, 2014, 14:11:06 ---fajne walki
fajna muza
fajny filmik

Długo musiałeś roamować ,żeby znaleźć takie small gangi?
Używałeś frakcyjnych dron, dlatego że szybsze i wytrzymalsze ? czy jakiś inny powód?

ps. szkoda ,że roamując "na pałę" - be z scouta - kończy się najczęściej failem  ::)

--- Koniec cytatu ---

Latałem głownie po Curse bo ten teren znałem najlepiej. Moment kręcenia frapsów akurat zetknał się z patchem, więc wiele ludzi wtedy tam latało i testowało Gile oraz inne statki.
Mój sposób latania był taki: siedziałem w highsecu i co pare godzin robiłem rundkę cepem czy nie ma akurat czegoś do bicia, jeżeli było to przesiadałem się w statek i leciałem.

Frakcyjne drony maja większy EHP dlatego ich używałem na Gili. Na Vexorze nie są tak potrzebne frakcyjne bo jedna jak spadnie to takiego ubytku DPS-u nie ma.
Jeżeli jednak lecę w Gili to strata jednego Hammerheada to strata prawie połowy dpsu dopóki nie wywale kolejnej i nie doleci do wroga. Wiadomo, że w sytuacjach w których biłem się na close to ten hammer leciał dość szybko w dalszym ciągu to strata kilku sekund bez 400dpsu.
Ogrów t2 nie mam wyskilowanych :D <nub>

Okropniak:
Aż miło popatrzeć... powinny wejść w skład filmików szkoleniowych dla tych co chcą latać PVP - jak cisnąć i jak się nie przerażać że ja tu jeden...
Może i jeden ale oni też sami...
I nie zawsze musi być idealnie żeby było na co popatrzeć.
:)
Zapodałbyś przy okazji link do playlisty tego co tam słuchasz.

Gaunt:

--- Cytat: Okropniak w Sierpień 20, 2014, 15:26:09 ---Aż miło popatrzeć... powinny wejść w skład filmików szkoleniowych dla tych co chcą latać PVP - jak cisnąć i jak się nie przerażać że ja tu jeden...
Może i jeden ale oni też sami...
I nie zawsze musi być idealnie żeby było na co popatrzeć.
:)
Zapodałbyś przy okazji link do playlisty tego co tam słuchasz.

--- Koniec cytatu ---

https://www.youtube.com/user/gauntpewpew

playlista ulubione :D

Lt Rook:
Gaunt nubie! oczy mi krwawiły na te idle drony!

A poza tym bardzo fajne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej