Eve Online > NoobGarten
Kilka pytań o dronki
Filip Bonn:
1. Czy moduły/rigi zwiększające prędkość dron, zwiększają tylko szybkość ich dolotu do celu czy także prędkość krążenia wokól celu (po orbicie?) ?
2. Czy przy używaniu dronek(lub sentry), które stanowią większość dps statku jest sens stosowania Target Painterów np kiedy mamy heavy drones albo fighters a cel jest mały i np poza zasięgiem weba/scrama?
3. Czy moduły do optimala są w praktyce istotne tylko dla sentry bo zwiększają nam zasięg dps, czy przy zwykłych dronach też mają jakieś znaczenie? np dronki zbyt szybko sie poruszają w okół celu i wypadają z ciasnej orbity po swoim optimalu?
4. Dronki webujące , czy to prawda ,że spowalniają cel tylko 'pulsacyjnie' ? o ile cel spowolni 5 dron webujących a o ile 3 dronki? light/med/haevy? Czy ktokolwiek próbował ich używać w solo pvp (np do zwolnienia i złapania na punkt kajtera albo do pomagania sobie w utrzymaniu bezpiecznego dystansu przy lataniu statkiem kajtującym)?
5. Czy jest jakikolwiek sens eksperymentowania z używaniem dronek neutralizujących energię? a może dampujących czy dających kary do trackingu?
Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi :)
Doom:
--- Cytuj ---1. Czy moduły/rigi zwiększające prędkość dron, zwiększają tylko szybkość ich dolotu do celu czy także prędkość krążenia wokól celu (po orbicie?) ?
--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamietam w tych modułach jest info czy modyfikują mwd speed i/lub speed, jak jest mwd to tylko dolot, jak to drugie to orbita
--- Cytuj ---2. Czy przy używaniu dronek(lub sentry), które stanowią większość dps statku jest sens stosowania Target Painterów np kiedy mamy heavy drones albo fighters a cel jest mały i np poza zasięgiem weba/scrama?
--- Koniec cytatu ---
Różnice w aplikowanym dps są. Ponieważ używałem do tej pory jednostek w których drony mimo bonusów statku były dodatkiem wiec, nie odpowiem czy warto tylko po to dawać painter
--- Cytuj ---3. Czy moduły do optimala są w praktyce istotne tylko dla sentry bo zwiększają nam zasięg dps, czy przy zwykłych dronach też mają jakieś znaczenie? np dronki zbyt szybko sie poruszają w okół celu i wypadają z ciasnej orbity po swoim optimalu?
--- Koniec cytatu ---
Mają też zastosowanie dla zwykłych dron. Zwłaszcza jak cel jest na tyle złośliwy że drony co chwila musza odpalać mwd i co za tym idzie zmieniają orbitę. Moduł ten też chyba poprawia traking -> berserkery są w stanie skutecznie przeżuć frytki (te npc, na graczy zawsze lecąwarriorki jak juz)
--- Cytuj ---4. Dronki webujące , czy to prawda ,że spowalniają cel tylko 'pulsacyjnie' ? o ile cel spowolni 5 dron webujących a o ile 3 dronki? light/med/haevy? Czy ktokolwiek próbował ich używać w solo pvp (np do zwolnienia i złapania na punkt kajtera albo do pomagania sobie w utrzymaniu bezpiecznego dystansu przy lataniu statkiem kajtującym)?
--- Koniec cytatu ---
Osobiście szkoda mi miejsca na nie w hangarze, ale miałem kiedyś znajomka który dzięki nim nano gedonem terroryzował jakichś leszczy w syndicate którzy lubili latać fregami wszelkiego asortymentu
--- Cytuj ---5. Czy jest jakikolwiek sens eksperymentowania z używaniem dronek neutralizujących energię? a może dampujących czy dających kary do trackingu?
--- Koniec cytatu ---
Brak danych, przeciw graczom zawsze idzie dps / ecm, przeciw ratom absolutnie nie użyteczne
GlassCutter:
--- Cytat: Mapryl w Sierpień 05, 2014, 10:41:35 ---5. Czy jest jakikolwiek sens eksperymentowania z używaniem dronek neutralizujących energię? a może dampujących czy dających kary do trackingu?
--- Koniec cytatu ---
Nie jestem praktykiem, ale kilka razy poruszaliśmy ten temat na ts'ie. Jeśli chodzi o neutujące to ja widzę je w ten sposób: suszysz capacitor przeciwnika i zostawiasz na nim set takich wampirków. Nie ma opcji żeby podniósł się z zera jeśli nie ma boosterka albo nikt mu nie poda capa. Ilości capa wysysanego przez małe i średnie drony tego tupu są wręcz groteskowe, ale jeśli ktoś jest na zerze to spokojnie zadbają o to żeby niczego nie był w stanie aktywować.
Theronth:
Drony webujące, tak jak reszta dron ewar'owych poza neutującymi i ecm, podlegają stacking penalty. Biorąc pod uwagę, że skuteczność dronek jest dużo mniejsza od skuteczności modułów, żeby w ogóle opłacało się ich używać trzeba by wypuszczać heavy. 5 Berserkerów SW to w przybliżeniu jeden web od statku, tylko ten web musi najpierw do celu dolecieć i można go łatwo zabić. IMO nie warto marnować 125m3 drone bay.
Co do praktycznego zastosowania dronek EV odsyłam do naszego meczu z poprzedniego AT, gdzie bardzo pomogły nam wygrać.
https://www.youtube.com/watch?v=FVgki6chF7g
Na TQ mogą mieć zastosowanie, ale ponownie, jeden Curse w gangu zapewni lepszą kontrolę nad przeciwnikami.
Azbuga:
2 razy udalo mi się gilą złapać w scrambla cynabala dzięki setowi webujących wariorków - więc nie jest to tak całkiem bez sensu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej