Eve Online > Dyskusje ogólne
Evernus - nowe narzędzie do obsługi marketu i zarządzania zasobami
Lukas Rox:
--- Cytat: Pete Butcher w Sierpień 21, 2014, 11:08:09 ---Ech wiedziałem, że na normalnym systemie coś się stanie. No nic, się wieczorem sprawdzi. Na razie masz na pewno działającą wersję 64.
--- Koniec cytatu ---
Ja do testowania na różnych OSach zwykle używam tandemu vbox/vmware player - polecam ;-)
Pete Butcher:
--- Cytat: Lukas Rox w Sierpień 21, 2014, 11:23:54 ---Ja do testowania na różnych OSach zwykle używam tandemu vbox/vmware player - polecam ;-)
--- Koniec cytatu ---
Problem w tym, że nie zawsze jest to wystarczająco wiarygodne. Teoretycznie aplikacje 32 na Windowsie 64 powinny działać jak na 32. Jak widać - nie. Tak samo może być z vm.
ManganMan:
A mingw32? W tym wypadku należałoby zastosować metodologię z Linuxa i powinno chodzić. Teoretycznie.
Lt Rook:
--- Cytat: Pete Butcher w Sierpień 21, 2014, 11:50:32 ---Problem w tym, że nie zawsze jest to wystarczająco wiarygodne. Teoretycznie aplikacje 32 na Windowsie 64 powinny działać jak na 32. Jak widać - nie. Tak samo może być z vm.
--- Koniec cytatu ---
Ja skompilowałem 32bit na win 8.1, win 7, win xp, debianie, OSX i wszędzie działa (tak jak na Qt przystało, znaczy do dupy...).
To nie jest wina tego co piszesz, tylko bibliotek których używasz Qt jest znane z tego że jest zjeb**e między platformami.
Pete Butcher:
--- Cytat: Lt Rook w Sierpień 21, 2014, 22:20:02 ---Ja skompilowałem 32bit na win 8.1, win 7, win xp, debianie, OSX i wszędzie działa (tak jak na Qt przystało, znaczy do dupy...).
To nie jest wina tego co piszesz, tylko bibliotek których używasz Qt jest znane z tego że jest zjeb**e między platformami.
--- Koniec cytatu ---
Możliwe ale bez sprawdzenia na normalnym 32bit systemie, nie będę do końca wiedział czy wszystko tam działa, niezależnie która cześć się potencjalnie zepsuje. Dzisiaj może spróbuję jeszcze raz instalator wypuścić. Jeśli masz gdzieś wersję 32,mozesz ją przeklikać?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej