Eve Online > Dyskusje ogólne

Evernus - nowe narzędzie do obsługi marketu i zarządzania zasobami

<< < (12/18) > >>

Pete Butcher:

--- Cytat: ManganMan w Sierpień 18, 2014, 21:16:50 ---Klasyka...
Daj mi pobrać pierw klienta :D

EDIT:
do kompilacji użyłem

--- Kod: ---qtxmlpatterns5-dev-tools
Qt 5 XML patterns development programs
--- Koniec kodu ---
Zawartość paczki:

--- Kod: ---/.
/usr
/usr/lib
/usr/lib/i386-linux-gnu
/usr/lib/i386-linux-gnu/qt5
/usr/lib/i386-linux-gnu/qt5/bin
/usr/lib/i386-linux-gnu/qt5/bin/xmlpatterns
/usr/lib/i386-linux-gnu/qt5/bin/xmlpatternsvalidator
/usr/share
/usr/share/doc
/usr/share/doc/qtxmlpatterns5-dev-tools
/usr/share/doc/qtxmlpatterns5-dev-tools/changelog.Debian.gz
/usr/share/doc/qtxmlpatterns5-dev-tools/copyright

--- Koniec kodu ---

Dlaczego mi się wydaje, że będzie trzeba skompilować od zera całe Qt wraz z patchem? :o

--- Koniec cytatu ---

Oj tam. Ciesz się, że na Windowsie tego nie kompilujesz (czas kompilacji tego samego *.cpp waha się od kilku s do kilku min, cholera wie dlaczego).

--- Cytat: Lt Rook w Sierpień 18, 2014, 21:25:27 ---weź to --static skompiluj, Qt i ten program, na 32bity a nie jakieś paczki debianowe robisz  :P

--- Koniec cytatu ---

Hmm... nigdy nie sprawdzałem buildu 32bit jakby co. Powinno działać chyba, że nie :P

ManganMan:

--- Cytat: Lt Rook w Sierpień 18, 2014, 21:25:27 ---weź to --static skompiluj, Qt i ten program, na 32bity a nie jakieś paczki debianowe robisz  :P

--- Koniec cytatu ---
Przecież ja Evernusa skompilowałem na Ubuntu 32-bitowym, a Qt5 pochodził z repozytorium :P

Pete Butcher:
Tak przy okazji, jeśli nie obserwujesz repo - poszły te poprawki. No i generalnie polecam rewizję z tagiem wersji. Nieotagowane mogą być losowo stabilne :)

ManganMan:

--- Cytat: Pete Butcher w Sierpień 18, 2014, 21:32:36 ---Tak przy okazji, jeśli nie obserwujesz repo - poszły te poprawki. No i generalnie polecam rewizję z tagiem wersji. Nieotagowane mogą być losowo stabilne :)

--- Koniec cytatu ---
Spoko. A tymczasem się zastanowię nad użyciem MingW :P -> http://pl.wikipedia.org/wiki/MinGW, http://www.cmake.org/Wiki/CmakeMingw

EDIT:

--- Cytat: Pete Butcher w Sierpień 18, 2014, 21:32:36 ---Tak przy okazji, jeśli nie obserwujesz repo - poszły te poprawki. No i generalnie polecam rewizję z tagiem wersji. Nieotagowane mogą być losowo stabilne :)

--- Koniec cytatu ---
ok... zobaczę czy hg update zaraz po hg clone wypali...

Pete Butcher:
Jak masz już sklonowane repo, to wystarczy hg pull - u. A najlepiej ściągnij tortoisehg.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej