Eve Online > Dyskusje ogólne

Czy jest sens dalej grać w EVE

<< < (13/17) > >>

Lukas Rox:

--- Cytat: Azbuga w Lipiec 21, 2014, 23:13:43 ---ostatnio milicja tłucze sie w bardziej zorganizowany sposób - o  konkretne systemy. co do okazji do walki... ja ostatnio zalogowałem się  na 1 dzień - 13 solo killi. tylko ostatnio gram w rzeczy o wiele mniej czasochłonne - ot takie siąść na godzinkę i zapomnieć - a eve jednak chyba mi się przejadło na naprawdę długo - niezależnie od zmian jakie się pojawią sam się zastanawiam jak mogłem tyle lat grać w coś tak czasożernego :)

--- Koniec cytatu ---

Witaj w klubie :D Z tego samego powodu jestem obecnie niekatywny. Przez te niecałe 9 lat naprawdę sporo czasu zmarnowałem na wirtualny biznes w wirtualnym świecie internetowych statków kosmicznych :D Prawda jest taka, że gdybym wkładał ten wysiłek w realu, to pewnie miałbym dzisiaj własną firmę...

--- Cytuj ---Wracając na chwilę do tematu wypalenia się w grze, jak czuję że mnie ściga nuda, to zmieniam całkowicie środowisko gry, zajmuję się czymś totalnie nowym i nieznanym. Teraz przyszła pora na eksploracje :)
--- Koniec cytatu ---

Robiłem dokładnie to samo przez te wszystkie lata. I *zawsze* znajdowałem coś fajnego do roboty. Piractwo/milicja/esploracja/industry, jednym słowem zawsze jest coś do roboty jak mi się nudzi. Jeśli wrócę do EVE to czeka na mnie w-space, bo do tej pory wpadałem w dziury tylko przelotem.

Filip Bonn:

--- Cytat: [TS] Lukas Rox w Lipiec 23, 2014, 13:41:39 --- Prawda jest taka, że gdybym wkładał ten wysiłek w realu, to pewnie miałbym dzisiaj własną firmę...

--- Koniec cytatu ---

Panowie, nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Lukas podejrzewam, po Twoim sposobie wypowiadania się, że jesteś inteligentną osobą i pewnie było by tak jak piszesz jeśli faktycznie poświęcił byś cały ten czas na jej tworzenie (firmy) :) Prawda jest jednak taka ,że większość ludzi (nas) po prostu   znalazła by inną grę bądź zajęcie żeby się odstresować bo nie da się napieprzać non stop robotę.

Kiedyś był taki slogan antynikotynowy "Rzuć palenie, w 5 lat oszczędzisz na samochód" :) abstrahując od tego czy to prawda czy ściema i czy byłby to samochód nówka z salonu czy używany... wychodziłoby ,że niepalący co 5 lat powinni móc kupić auto bez specjalnego zaciskania pasa czy odkładania :) a jednak tak nie jest...

mpp:
ja mam takie pytanie czy jest sens grac w eve skoro jeszcze gra isengrimus z fitim, wszystkie kille zabiora :(

Lukas Rox:

--- Cytat: Mapryl w Lipiec 23, 2014, 20:29:05 ---Panowie, nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Lukas podejrzewam, po Twoim sposobie wypowiadania się, że jesteś inteligentną osobą i pewnie było by tak jak piszesz jeśli faktycznie poświęcił byś cały ten czas na jej tworzenie (firmy) :) Prawda jest jednak taka ,że większość ludzi (nas) po prostu   znalazła by inną grę bądź zajęcie żeby się odstresować bo nie da się napieprzać non stop robotę.

Kiedyś był taki slogan antynikotynowy "Rzuć palenie, w 5 lat oszczędzisz na samochód" :) abstrahując od tego czy to prawda czy ściema i czy byłby to samochód nówka z salonu czy używany... wychodziłoby ,że niepalący co 5 lat powinni móc kupić auto bez specjalnego zaciskania pasa czy odkładania :) a jednak tak nie jest...

--- Koniec cytatu ---

Pisałem trochę pół-żartem - pół-serio, ale nie chodziło mi tylko o samą grę. Prowadzę bloga o EVE. Włożyłem kupę czasu i wysiłku w aplikację do zarządzania wielkoskalowym przemysłem w EVE opartą o API. Gdybym ten same czas poświęcił na napisanie innej aplikacji, to w tym sensie mógłbym prowadzić biznes w realu - i zarabiać PLNy zamiast ISKów ;-)

Co do tego słynnego sloganu jest w nim jednak trochę prawdy. Niepalący MOGLIBY co 5 lat kupować samochód GDYBY oszczędzali  kwoty jak palacze puszczają z dymem.

Jakub Trokowski:

--- Cytat: [TS] Lukas Rox w Lipiec 24, 2014, 12:01:07 ---Gdybym ten same czas poświęcił na napisanie innej aplikacji, to w tym sensie mógłbym prowadzić biznes w realu - i zarabiać PLNy zamiast ISKów ;-)
--- Koniec cytatu ---
Ale ile miał byś z tego frajdy? :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej