Eve Online > Dyskusje ogólne

Sugesita pl community na temat funkcjonowania cyna, kapitali, jump bridgy, itd.

<< < (31/39) > >>

ManganMan:

--- Cytat: Doom w Sierpień 25, 2014, 12:25:03 ---Stelthbomber na hull  bs'a tier 3 z citadel torpami w liczbie 6-8 wyrzutni? :P

--- Koniec cytatu ---
Już bym zasugerowałbym coś w rodzaju monitora - Maraudera z działami drednota + stosownym wspomaganiem ofensywnym (coś ala Bastion (co prawda defensywne wspomaganie, ale chodzi mi o ideę) w wspomnianych Marauderach). Albo to co prawisz, Doom. Albo najlepiej, gdyby ta teoretyczna klasa byłaby Strategic BattleShipami. ::)

azell:
same super pomysły

Mamy 100 bs koszt każdego to 300 kk (wartość całej floty to 30kkk) tym o to świetnym zestawem nie możemy zniszczyć floty supercapitali (koszt jednego to 30kkk). Supercapsy są OP bo nie da się ich zniszczyć tanimi gównianymi bs. To jest zdecydowanie unfair. Trzeba wprowadzić jakiś tani statek żeby TE SUPERY ZABIJAĆ!!!

Tylko nie wiem co chcecie wprowadzać bo taki statek już jest. Nazywa się tytan i służy to niszczenia superów. Skoro wy od tych zamieszchłych czasów nie dorobiliście się niczego to nie znaczy że coś wymaga zmian. Dobrze że doom zostawił ten topic przynajmniej można poczytać ten polaczkowy płacz

Zmian wymaga mechanika sova a nie power projection czy supery.

--- Cytat: Tloluvin w Sierpień 26, 2014, 09:21:16 ---Jak to przeczytałem to tak sobie pomyślałem, że mówimy całkiem o czymś innym. Ty mówisz o trzymaniu sova przy obecnej mechanice, a ja przy mechanice w której 20 osób w statkach z 1k dps może zdobyć stację w 10min. Poza tym nie rozumiem czemu mieszasz mnie w sprawy korpa o którym nie mam pojęcia. Trochę też przykro, że zamiast sięgać po jakieś argumenty sięgasz po obrażanie ludzi.

Jeżeli natomiast o kerbirskie podejście do walki to powiedziałbym, że kerbiry generalnie po prostu rewanżują się mordulcom. Mordulce psują im zabawę w kerbirkę, to kerbiry psują im zabawę w mordowanie nie ustawiając się pod ścianą do rozstrzelania. Poza tym mam wrażenie, że większość kerbirów o ile z niechęcią walczy na wyjazdach to dużo chętniej walczy w obronie swojego domu. Zwłaszcza jak mają czym walczyć i mają jakąkolwiek szanse na wygraną.
Musze zapytać.
Ty naprawdę uważasz, że uwalenie cyna, jb, klonów i altów naprawi EVE?
Ale tak naprawdę, naprawdę?
Znów może wychodzi moja niewiedza, ale wydawało mi się, że drastyczne ułatwianie zdobywania stacji ułatwiłoby to

--- Koniec cytatu ---

już widzę tych rentierów rzucających się do walki o co kolwiek. Chyba jedyna szansa na pvp w waszym wykonaniu to jak jakiś plus kradnie wam plexa

Doom:
Supery i ogólnie capsy w liczbie "blob" są problemem. Na praktycznie każdy setup floty w grze jest opcja walki innym setupem to na capsle nie ma. O ile najwięksi na bloba capsli wystawią bloba superów tak na bloba superów rozwiązaniem jest tylko większy blob superów albo kamikadze atak około tysiąca dredów gdzie spora ich liczba spadnie jeszcze zanim odpalą pierwszą salwę. Nawet CFC podejrzewam nie dałoby rady sfildować takiej liczby i to jest w tej grze chore. Idąc Twoim tokiem rozumowania Azell z gry powinny wylecieć stelthbombery - przeznaczenie mają przypomnę zwalczanie bc i wiekszego sprzętu, ale cruzer zwłaszcza antysuportowy (cerber, vagas itp) kasują je bezproblemowo, podobnie jak inne frytki i generalnie powinno się usunąć / znerfić do ziemi każdy ship który jest w stanie solo załatwić większego od siebie przeciwnika

azell:
nope

koszt bombera na ficie t2 to jakieś 40-50kk jest wstanie zniszczyć statek za 300kk czyli jakieś 6:1. Wy chcecie zrobić statek którego stosunek do niszczonego celu jest 100:1 i to jest co najmniej dziwne.

Nie wspomnę o ilości SP. Super zmaksowany i sfokusowany to jakieś 33-35 mil SP dobry bs to jakieś 12 mil SP BC to 9-10 mil SP a bomber 5 mil SP. Widzisz różnicę?

Doom:
O cenie nikt nie mówił i jakoś wcale by mi nie przeszkadzało gdyby taki tech dwa bs kosztowął równowartość dreda a nie miał jego mobilności (jump drive) i tanka a tylko siłę ognia. Ponadto co przeoczyłeś miałby to bć ship mocno specjalistyczny, czyli mało skuteczny przeciw równym sobie rozmiarem i mniejszym (owszem mógłby walczyć tak jak teraz dred, ale tak samo jak dred potrzebowałby specjalistycznego fitu, kreślonego supportu), oraz byłby potrzeba odpowiedniego oskilowania pilota

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej