Eve Online > Dyskusje ogólne
Sugesita pl community na temat funkcjonowania cyna, kapitali, jump bridgy, itd.
Theronth:
Przypominam, że podczas ostatniej wielkiej wojny na zachodzie, całe Fountain i Delve CFC zaorało bomberami. IHUBY, TCU itd, a te struktury mają dziesiątki milionów EHP.
To TY chcesz leczyć EVE syropem, bo prawdziwą chorobą jest fakt, że ludzie z piętnastu regionów zbierają się razem w tych bomberach i lecą orać sov w Querious, a po robocie wracają farmić w Tenal.
Jabolex:
--- Cytat: Theronth w Sierpień 22, 2014, 10:09:45 ---Przypominam, że podczas ostatniej wielkiej wojny na zachodzie, całe Fountain i Delve CFC zaorało bomberami. IHUBY, TCU itd, a te struktury mają dziesiątki milionów EHP.
To TY chcesz leczyć EVE syropem, bo prawdziwą chorobą jest fakt, że ludzie z piętnastu regionów zbierają się razem w tych bomberach i lecą orać sov w Querious, a po robocie wracają farmić w Tenal.
--- Koniec cytatu ---
Z tego co ja pamiętam to raczej:
Odpalają ALTa gdzieś tam, "FlotowyLudek" zostaje w miejscu zbiórki.
Skaczą klonem gdzieś tam jak "odrobią" flotowe obecności.
Tloluvin:
--- Cytat: GlassCutter w Sierpień 22, 2014, 10:03:54 ---Taki prosty kerbir i mistrz finansjery powinien ogarniać
--- Koniec cytatu ---
Dziękuję za komplement, ale jednak wolałbym żebyś się zdecydował. Prosty kerbir, czy mistrz finansjery, bo te rzeczy wzajemnie się wykluczają
--- Cytat: GlassCutter w Sierpień 22, 2014, 10:03:54 ---Bo w jednym systemie mogły by mieszkać 3 korpy na 3 zmiany. Jak jeden by poszedł spać to następni by w 20min przejęli stacje i tak codziennie.
--- Koniec cytatu ---
No to po tygodniu splusowaliby się i mieszkali razem na tej stacji, albo rozeszli w różne strony. Nie rozumiem co w tym złego i czemu to miałoby być gorsze od obecnej sytuacji.
--- Cytat: GlassCutter w Sierpień 22, 2014, 10:03:54 ---Z twoim genialnym pomysłem region można zaorać bomberami w jeden wieczór tracąc jedynie czas na latanie od systemu do systemu.
--- Koniec cytatu ---
No i co z tego? Ci co faktycznie mieszkają w danym systemie odbiliby go 5min po odlocie bomberów. A że straci system ktoś, kto z niego nie korzysta i utrzymuje go tylko dlatego, że na mapce ładnie wygląda? To niech traci. Przejmie go później ktoś kto faktycznie będzie chciał tam żyć na czym wszyscy skorzystają.
--- Cytat: Theronth w Sierpień 22, 2014, 10:09:45 ---Przypominam, że podczas ostatniej wielkiej wojny na zachodzie, całe Fountain i Delve CFC zaorało bomberami. IHUBY, TCU itd, a te struktury mają dziesiątki milionów EHP.
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem dlaczego w rozważaniach nad zmianą mechaniki mam przejmować się wadami obecnej.
Dla mnie to proste. Albo uznajemy, że obecnie jest źle i kombinujemy coby tu zmienić, a wtedy to co jest i było nie ma znaczenia, albo uznajemy, że dobrze jest jak jest i nic nie zmieniamy
--- Cytat: Theronth w Sierpień 22, 2014, 10:09:45 ---prawdziwą chorobą jest fakt, że ludzie z piętnastu regionów zbierają się razem w tych bomberach i lecą orać sov w Querious, a po robocie wracają farmić w Tenal.
--- Koniec cytatu ---
No i znów muszę zapytać. Co z tego?
Wypadałoby też zapytać, czy zdajesz sobie sprawę, że wprowadzenie moich prostych kerbirskich pomysłów, które tak cie oburzają oznacza, że nie będzie czegoś takiego jak oranie sova?
GlassCutter:
--- Cytat: Jabolex w Sierpień 22, 2014, 11:30:10 ---Z tego co ja pamiętam to raczej:
Odpalają ALTa gdzieś tam, "FlotowyLudek" zostaje w miejscu zbiórki.
Skaczą klonem gdzieś tam jak "odrobią" flotowe obecności.
--- Koniec cytatu ---
No to wsio jasne, uwalenie cyna, jb, klonów i altów naprawi eve, ja tu w tym momencie wyjątkowo nie troluję. Bez takiej mobilności skończą się obecne problemy.
@Tloluvin myślę że nie bierzesz czegoś pod uwagę. Jaki kerbir będzie walczył o teren? Pokaż mi palcem choć jednego. Wy potrzebujecie kogoś kto będzie za was myślał i podejmował decyzje dlatego tak chętnie płacicie za sov. BHI miało możliwość zamieszkania w pockecie w Syndykacie gdy mieszkał tam Yarrr. Jakoś woleliście klepać misje i kopać velda w hi niż przylecieć. A pojedyncze sztuki które jakoś dotarły miały pretensje że są neuty na localu. I Ty mi mówisz o kerbirach trzymających sova lol.
Jabolex:
--- Cytat: GlassCutter w Sierpień 22, 2014, 13:19:51 ---BHI miało możliwość zamieszkania w pockecie w Syndykacie gdy mieszkał tam Yarrr. Jakoś woleliście klepać misje i kopać velda w hi niż przylecieć. A pojedyncze sztuki które jakoś dotarły miały pretensje że są neuty na localu. I Ty mi mówisz o kerbirach trzymających sova lol.
--- Koniec cytatu ---
Bo ja się bawię w EvE na swój sposób. (BHI)
I nie nażekam, mieszkałem kiedyś z Yarrr w Scalding Pass - F2-NXA i też było fajnie...
Na dzień dzisiejszy (czas) wystarcza mi do odstresowania się (okazjonalne) strzelanie do krzyżyków, bo tak.
Jeżeli keriby nie mogą/będą mogli trzymać SOV to będzie dokładnie tak jak jest.
BTW co PvPersi będą robić, gdy nalbliższe cele - raciarki - będą w HI? - prawdopodobnie zakończą grę.
Edit:
LOL - Pozdrowienia dla Trola! + coś tam o minusowaniu bez posta z komentarzem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej