Eve Online > Dyskusje ogólne
Sugesita pl community na temat funkcjonowania cyna, kapitali, jump bridgy, itd.
Doom:
obejrzyj prezentację sokoła ze zlotu w warszawie
Lt Rook:
wiem czego brak w tym temacie, cycków!
proszę bardzo:
Doom:
--- Cytat: Lt Rook w Sierpień 21, 2014, 22:08:38 ---wiem czego brak w tym temacie, cycków!
proszę bardzo:
--- Koniec cytatu ---
Tloluvin:
--- Cytat: Doom w Sierpień 21, 2014, 19:17:49 ---obejrzyj prezentację sokoła ze zlotu w warszawie
--- Koniec cytatu ---
Obejrzałem i imo jakbym miał możliwość pogadania w RL godzinkę z Sokołem, to przekonałbym go do swojej koncepcji i tak jak ja uznałby on, że czas przestać leczyć chorego na gruźlicę syropem na kaszel i marnować siły na rozważania, który syropek jest najlepszy.
W ramach rewanżu poproszę Cię i o przeczytanie tego co napisałem, a co tak oburzyło Therontha i wyjaśnienie mi, w jaki sposób umożliwienie pojedynczym corpom czy małym sojuszom wykrojenia sobie własnego kawałka 0.0 czy drastyczne ograniczenie wpływu blobów na grę wraz z olbrzymim zwiększeniem tego wpływu małych/średnich organizacji kłóci się z tym, co zaprezentował Sokół. Bo taki prosty kerbir jak ja tych sprzeczności nie widzi.
Albo może inaczej, żeby zaoszczędzić Ci czasu na przekopywanie się przez moje poprzednie posty.
Jako kerbir nie znam się na pvp więc mogę mieć złe złe dane liczbowe. Mogę się też mylić, zakładając, że 1000 dps na statku bojowym nie jest jakaś wygórowana liczbą. Jednak zarzut był co do idei, a nie wartości numerycznych. Uznajmy więc na chwilę, że struktura o jakiej mówiłem faktycznie ma regenerację osłon i pancerza na poziomie 3k/s każdą jak założyłem wcześniej. Uznajmy też, że ma 10m HP (wartość tą właśnie wziąłem z powietrza dla uproszczenia obliczeń, ale wcześniej zakładałem mniej więcej taki rząd wielkości).
I teraz proszę wyjaśnij mi w jaki sposób umożliwienie (o ile nie mylę się w rachunkach) 7. (słownie siedmiu) osobom w statkach z których każdy ma 1000 dps przejęcia stacji w ciągu niecałych 3. godzin, albo 20. takim osobom przejęcia stacji w trochę ponad 10 min kłóci się z tym co przedstawił Sokół w swojej prezentacji, bo ja tego naprawdę nie ogarniam i naprawdę chciałbym, żeby ktoś mi to wyjaśnił tak, że taki prosty kerbir jak ja to zrozumie i w końcu będzie mógł przestać tkwić w błędzie.
Jeżeli 1000dps na statek to dużo, to możemy uznać, że to będzie 6h dla 7. osób ze statkami z dps 500 albo około 20 min dla 20. osób w statkach z dps 500.
GlassCutter:
--- Cytat: Tloluvin w Sierpień 22, 2014, 09:35:07 ---I teraz proszę wyjaśnij mi w jaki sposób umożliwienie (o ile nie mylę się w rachunkach) 7. (słownie siedmiu) osobom w statkach z których każdy ma 1000 dps przejęcia stacji w ciągu niecałych 3. godzin, albo 20. takim osobom przejęcia stacji w trochę ponad 10 min kłóci się z tym co przedstawił Sokół w swojej prezentacji, bo ja tego naprawdę nie ogarniam i naprawdę chciałbym, żeby ktoś mi to wyjaśnił tak, że taki prosty kerbir jak ja to zrozumie i w końcu będzie mógł przestać tkwić w błędzie.
Jeżeli 1000dps na statek to dużo, to możemy uznać, że to będzie 6h dla 7. osób ze statkami z dps 500 albo około 20 min dla 20. osób w statkach z dps 500.
--- Koniec cytatu ---
Bo w jednym systemie mogły by mieszkać 3 korpy na 3 zmiany. Jak jeden by poszedł spać to następni by w 20min przejęli stacje i tak codziennie. Taki problem już kiedyś w eve się pojawił. Taki prosty kerbir i mistrz finansjery powinien ogarniać, że zmieniając numerki w ehp/dps czy pasywnym tanku nie zmienimy w praktyce nic poza tym że może nam się udać udupić małe grupy jeszcze bardziej niż obecnie. Z twoim genialnym pomysłem region można zaorać bomberami w jeden wieczór tracąc jedynie czas na latanie od systemu do systemu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej