Eve Online > Dyskusje ogólne
Sugesita pl community na temat funkcjonowania cyna, kapitali, jump bridgy, itd.
GlassCutter:
Stało się, w Dominion zmienili mechanikę sova, ale strzelanie do struktury przez 3 godzimy mniejszymi liczbami nie jest aż tak straszne, do przeżycia. Może pierdyliard timerów nie powinno być, nie wiem, nie mam doświadczenia z tym. Anomalki wyprodukowały setki (tysiące?) superów, nie odbierzesz ich graczom teraz. Ale zmieniając power projection spowodujesz że te floty będą bronic terenu który jest istotny dla tych bloków, reszta zostanie na pastwę mniejszych agresywnych grup. Wówczas nie trzeba uwalać kerbirów tylko dlatego ze są kerbirami. Nie będą siedzieć pod parasolem starszego brata i nie będą mogli sobie pozwolić na życie takie jak teraz. 0.0 samo się wyczyści.
Soulscream:
--- Cytat: GlassCutter w Lipiec 02, 2014, 10:33:50 ---Stało się, w Dominion zmienili mechanikę sova, ale strzelanie do struktury przez 3 godzimy mniejszymi liczbami nie jest aż tak straszne, do przeżycia. Może pierdyliard timerów nie powinno być, nie wiem, nie mam doświadczenia z tym. Anomalki wyprodukowały setki (tysiące?) superów, nie odbierzesz ich graczom teraz. Ale zmieniając power projection spowodujesz że te floty będą bronic terenu który jest istotny dla tych bloków, reszta zostanie na pastwę mniejszych agresywnych grup. Wówczas nie trzeba uwalać kerbirów tylko dlatego ze są kerbirami. Nie będą siedzieć pod parasolem starszego brata i nie będą mogli sobie pozwolić na życie takie jak teraz. 0.0 samo się wyczyści.
--- Koniec cytatu ---
Ok masz rację, ale nie może być tak, że jak masz ochotę strzelać w krzyżyki to nie możesz tego robić w 0.0. Skoro ludzie, żyją w 0.0 i ich aktywne granie przez 2h dziennie to strzelanie w krzyżyki by zarobić na statek który wdupią powiedzmy weekend to jak najbardziej popieram taką formę życia w 0.0 .
Jak tego nie będzie to będzie więcej pustych systemów i płaczów na forach ala Sokół, serio nie widzicie tego ? Przy obecnej mechanice sov, nie wiem jak bardzo byś roamował teren nie zabijesz żadnego z imperiów, które jest teraz. Zmiany są potrzebne, ale to trzeba zmienić w samym środku problemu, nie obok.
Edit. Nikt z nas nie wie jak zjebany jest kod tej gry i może przez ten problem Oni nie mogą tego ruszyć. Bardzo podobał mi się ruch z Legionem. Ja będę miał w co grać, a może połączyć sov z aktywnością legionu ? Powiedzmy coś ala mapa polityczna wargaming? Gdybam, ale w sumie to fajne by było :-).
azell:
--- Cytat: SokoleOko w Lipiec 01, 2014, 23:19:31 ---Gdy gra wyglądała tak, jak mi to odpowiadało, to miałeś jakieś 20% więcej ludzi na serwerze niż teraz. Czyli to wcale nie jest kwestia "widzimisię", tylko dość mierzalny argument.
Plus z punktu widzenia kreacji kontentu, jeden "etatowy" PvPer wart jest 10 rentierów "levelujących Raveny". Nie jesteś w stanie tak wykręcić kota ogonem, żeby wyszło odwrotnie.
--- Koniec cytatu ---
parafrazując ciebie: wh ----> jest w tamtą stronę skoro szukasz małych gangów
GlassCutter:
--- Cytat: azell w Lipiec 02, 2014, 12:41:02 ---parafrazując ciebie: wh ----> jest w tamtą stronę skoro szukasz małych gangów
--- Koniec cytatu ---
Nie ma to jak zrozumienie o czym jest ten wątek ;)
Zgudi:
--- Cytat: Soulscream w Lipiec 02, 2014, 10:44:44 ---Ok masz rację, ale nie może być tak, że jak masz ochotę strzelać w krzyżyki to nie możesz tego robić w 0.0. *1 Skoro ludzie, żyją w 0.0 i ich aktywne granie przez 2h dziennie to strzelanie w krzyżyki by zarobić na statek który wdupią powiedzmy weekend to jak najbardziej popieram taką formę życia w 0.0 .
Jak tego nie będzie to będzie więcej pustych systemów i płaczów na forach ala Sokół, serio nie widzicie tego ? Przy obecnej mechanice sov, nie wiem jak bardzo byś roamował teren nie zabijesz żadnego z imperiów, które jest teraz. *2 Zmiany są potrzebne, ale to trzeba zmienić w samym środku problemu, nie obok.
Edit. Nikt z nas nie wie jak zjebany jest kod tej gry i może przez ten problem Oni nie mogą tego ruszyć. Bardzo podobał mi się ruch z Legionem. Ja będę miał w co grać, a może połączyć sov z aktywnością legionu ? Powiedzmy coś ala mapa polityczna wargaming? Gdybam, ale w sumie to fajne by było :-).
--- Koniec cytatu ---
1. Ale my nie chcemy zabraniać nikomu farmic w 0.0. Niech wrosną w ten komputer i farmią sobie do końca śmierci. Chemy tylko jak to się mówi... "wyrównania szans".
2. Bardzo słusznie, trzeba się skupić na mechanice sova. Chodź ja uważam, że cyno nie mniej wazne, no ale sama zmiana mechaniki sova powinna duzo zmienić.
CCP robi to co chce większość EDEN-u, a większość nie zawsze ma racje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej