Eve Online > Dyskusje ogólne

Silnik forum

<< < (3/5) > >>

Doom:
TO FORUM NIE BĘDZIE UŻYWAĆ PŁATNEGO SILNIKA*
Czy wyraziłem się jasno?

* dopuszczam rewizję opinii w sytuacji w której promotor tego rozwiązania przedstawi notarialnie poświadczoną deklarację finansowania zakupu oraz utrzymania licencji silnika oraz niezbędnych do działania forum pluginów i skórek przez najbliższe 10 lat **
** w sytuacji w której okazała by się konieczna zmiana hostingu ze względu na specyfikację oraz generowany ruch koszta te również zostają dodane do powyższego

Soulscream:
Zmień ton Doom, ludzie sobie dyskutują Ty machasz internetową pałą policyjną. Odechciewa się rozmawiać. Nie umiesz normalnie odpisać, że po prostu szukacie darmowego silnika?

Okropniak:

--- Cytat: Soulscream w Czerwiec 27, 2014, 12:17:36 ---Nie umiesz normalnie odpisać, że po prostu szukacie darmowego silnika?

--- Koniec cytatu ---

??? przecież odpisał normalnie. CAPS żeby nie było wątpliwości w temacie (jak zgaduję).
Nie postraszył nikogo, nikt nie dostał bana czy warna - a to raczej na tym polega ta netowa pała którą może potraktować wraże postacie.
ba - nawet typową polską "kur..ą" nie rzucił :)

sztosz:
Moim zdaniem Doom ma stuprocentową rację i jak najwłaściwczy ton. Są dziesiątki darmowych rozwiązań jeżeli chodzi o sam kod aplikacji, osobiście bardzo mi ostatnio przypadł do gustu Discourse http://www.discourse.org/

Sam kiedyś przerabiałem vBulletin... po roku, czy dwóch wróciliśmy do phpBB, bo to pierwsze nie oferowało zupełnie nic ciekawego czy wartego tych pieniędzy. A phpBB jest na GPL'u... (w gre wchodziło tylko PHP)

Jedyne o co można się marwić to hosting, ale to inna sprawa. Dawno zrezygnowałem z darmowych rozwiązań, do developerki mam vps'a na Digitalocean za 5 baksów miesięcicznie i w zupełności mi to starcza do wszystkiego.

Inna sprawa, że ja zupełnie nie widzę potrzeby zmiany czegokolwiek w tym forum ;) ale może to dlatego, że i tak przeglądam je tylko z pieca, ew. taptalk (czy jak to się tam nazywa...)

Soulscream:

--- Cytat: Okropniak w Czerwiec 27, 2014, 13:38:09 ---??? przecież odpisał normalnie. CAPS żeby nie było wątpliwości w temacie (jak zgaduję).
Nie postraszył nikogo, nikt nie dostał bana czy warna - a to raczej na tym polega ta netowa pała którą może potraktować wraże postacie.
ba - nawet typową polską "kur..ą" nie rzucił :)

--- Koniec cytatu ---

"CZY SIĘ JASNO WYRAZIŁEM" -> Pan sierżant kowalski, policjant z czasów PRL.

--- Cytat: sztosz w Czerwiec 27, 2014, 13:43:37 ---Moim zdaniem Doom ma stuprocentową rację i jak najwłaściwczy ton. Są dziesiątki darmowych rozwiązań jeżeli chodzi o sam kod aplikacji, osobiście bardzo mi ostatnio przypadł do gustu Discourse http://www.discourse.org/

Sam kiedyś przerabiałem vBulletin... po roku, czy dwóch wróciliśmy do phpBB, bo to pierwsze nie oferowało zupełnie nic ciekawego czy wartego tych pieniędzy. A phpBB jest na GPL'u... (w gre wchodziło tylko PHP)

Jedyne o co można się marwić to hosting, ale to inna sprawa. Dawno zrezygnowałem z darmowych rozwiązań, do developerki mam vps'a na Digitalocean za 5 baksów miesięcicznie i w zupełności mi to starcza do wszystkiego.

Inna sprawa, że ja zupełnie nie widzę potrzeby zmiany czegokolwiek w tym forum ;) ale może to dlatego, że i tak przeglądam je tylko z pieca, ew. taptalk (czy jak to się tam nazywa...)

--- Koniec cytatu ---

Spoko rozumiem go i popieram, że w wypadku centrali darmowe rozwiązanie super. To forum nie ma tyle userów by robić nie wiadomo co. Złożenie zdania w innej formie i byłoby przyjemniej i czytelniej. Mnie się odechciewa pisania jak ktoś mi się stara coś powiedzieć z pozycji siły [JESTEM ADMINEM AAARRGH]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej