Eve Online > Dyskusje ogólne
Kanarki (tak, kolejny wątek o tym, że Eve umiera)
sneer:
dlatego limit masy to powinien załatwić
nie powinno to byc ograniczeniem dla logistyki ani nawet dla małych hotdropów
z drugiej strony jak będzie się kroić duża bitka to największe bloki ogarną większą ilość cyn
ale pomiędzy nie będzie tych flot kapslowych latających sobie gdzie chcą i kiedy chcą
[WILD5] Sheridan Philips:
Limit skoku na cyno? No problem, zapalimy 2, albo i 10 jak potrzeba. Co to za problem rozbudować cynostradę? Czas pomiędzy przeskokami spowodowałby to, że duże mocarstwo musiało by zdecydować - czy podzielić swoją flotę na kilka grup, narażając ją na lokalny atak większej floty, czy trzymać ją względnie w centrum i odpowiadać tylko na krytyczne zagrożenie.
Co do palenia większej ilości paliwa - byłby to cios nie przeciw wielkim aliansom, a tym mniejszym. Przy tej skali zarobku z rentierki nawet 3-4 krotne zwiększenie ceny paliwa nie wpłynie na dominację. Dlatego imho ograniczenia logistyczne ograniczyłyby ekspansje terytorialne.
Anthar:
--- Cytat: Sheridan w Czerwiec 25, 2014, 15:26:14 ---Limit skoku na cyno? No problem, zapalimy 2, albo i 10 jak potrzeba. Co to za problem rozbudować cynostradę? Czas pomiędzy przeskokami spowodowałby to, że duże mocarstwo musiało by zdecydować - czy podzielić swoją flotę na kilka grup, narażając ją na lokalny atak większej floty, czy trzymać ją względnie w centrum i odpowiadać tylko na krytyczne zagrożenie.
Co do palenia większej ilości paliwa - byłby to cios nie przeciw wielkim aliansom, a tym mniejszym. Przy tej skali zarobku z rentierki nawet 3-4 krotne zwiększenie ceny paliwa nie wpłynie na dominację. Dlatego imho ograniczenia logistyczne ograniczyłyby ekspansje terytorialne.
--- Koniec cytatu ---
Zauwazyles jedno, ze ja chce zwiekszyc zuzycie paliwa dla Superow nie ruszajac praktycznie zwyklych capsli?
Czyli mowa tutaj o przemieszczeniu duzych grup superow , carrierow , jfow moja sugestia wogolnie nie rusza:
Obecnie na przeskok 1 LY potrzeba:
Non Combat:
Jump Freighter : 775 isotopes
Ronqual : 500 isotopes
Combat:
Carrier : 500 isotopes
Dreadnought : 500 isotopes
SuperCarrier: 500 isotopes
Titan: 500 isotopes
Co proponuje :
Carrier : 500 isotopes
Dreadnought : 600 isotopes *
* as this is still a capital ship using just a bigger model
As for super capital ships:
SuperCarrier: 2000 isotopes
Titan: 6000 isotopes
Mam dziwne uczucie, ze male grupy codziennie nie ciagaja matek i superow przez pol galaktyki.
Ma to rowniez przystopowac taktyke "fuck off" dla bloobow, gdzie rzucaja na male szpilki kilka tytkow i matek ...
Bo koszt tego jest identyczny jak dla rzucenia takiej samej ilosci carrierow, ciezej to zlapac, jeszcze ciezej ubic nim doskoczy grupa ratunkowa jesli ktos to bedzie raczyl wyeskalowac.
Dreda w siege zabijesz w ciagu 3-4 minut , tytka juz ciezej - wiec po co ryzykowac...
[BWTF] Xapitan Bomba:
--- Cytat: Sheridan w Czerwiec 25, 2014, 15:26:14 --- czy podzielić swoją flotę na kilka grup, narażając ją na lokalny atak większej floty, czy trzymać ją względnie w centrum odpowiadać tylko na krytyczne zagrożenie.
--- Koniec cytatu ---
Co zauważyłem, to że nikt nie dzieli floty na kilka grup w tej grze, chyba że jakieś 2 koalicje cos rownolegle napierdalają. Jest taka potrzeba posiadania masy krytycznej i taki nie wiem, niedobór FC(?) że nawet jak jest orka sova, to masz supergrupe która napierdziela jeden cel po drugim, a nikt nie ryzykuje równoległości. Analogicznie w defensywie - masz dwa timery, walka jest na jednym.
Kojarzy ktoś sytuację w której zrefowano na raz powiedzmy 10posów/ihubów/czegokolwiek i proces obrony/ataku był w równoległych grupach w wielu systemach?
GlassCutter:
--- Cytat: Anthar w Czerwiec 25, 2014, 15:33:08 ---Zauwazyles jedno, ze ja chce zwiekszyc zuzycie paliwa dla Superow nie ruszajac praktycznie zwyklych capsli?
--- Koniec cytatu ---
Ale wiesz że tytany miały być tak drogie że w grze miało być ich kilka? Zrozum że podniesienie ceny na cokolwiek może co najwyżej trochę wkurzyć wielkie bloki, ale za to całkowicie odciąć od tych zabawek mniejszych graczy. Efekt będzie taki że wrzucenie tytana na mniejszego gracza będzie bezkarne bo nie odgryzie się tym samym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej