Eve Online > NoobGarten
Minmatar ship do pvp/pve - sugestie ?
Ptysiu:
--- Cytat: [STI] Anormalny Sigmahor w Czerwiec 08, 2014, 14:13:44 ---Dla tego pytałem czy idąc w PvP da się jednym statkiem latać pvp i pve ale widocznie nie da się tego zbytnio pogodzić i są 2 pojazdy najmniej potrzebne.
--- Koniec cytatu ---
Tak. Trzymasz jeden statek do zarabiania, a na PvP latasz innymi. Zauważ, że użyłem liczby mnogiej.
--- Cytat: [STI] Anormalny Sigmahor w Czerwiec 08, 2014, 14:13:44 ---Muszę porządnie liznąć tego pvp aby powiedzieć. Niestety aby zacząć pvp trzeba porobić trochu pve (kasa, skill) więc myślałem iż uzbieram np. na statek XX którym będę ganiał pve a po zmianie fita będzie idealny do pvp.
--- Koniec cytatu ---
Na PvE będziesz, na początku przynajmniej, latał BS-em, którego nijak nie polecam do PvP na początek. Inna sprawa, że fit na PvE i PvP różnić się będzie na 99% choćby rigami, więc była by to strata kasy.
--- Cytat: [STI] Anormalny Sigmahor w Czerwiec 08, 2014, 14:13:44 ---A jest jakiś podział iż np. ta czy tamta rasa ma statki które bardziej nadają się do pvp/pve czy w sumie każda ma dobre. Pewnie każda ale zawsze jest iż ten czy tamten lepiej sprawdzi się w tym czy tamtym.
--- Koniec cytatu ---
Każda rasa nadaje się do PvP. Trochę ciężko mi polecić Ci jakiś konkretny statek do nauki PvP, bo mogę powiedzieć Rupture, a ktoś inny odpowie "a nie, bo Thorax" i też będzie ok. Przede wszystkim znajdź ekipę, która Cię nauczy PvP.
Co do PvE, aka "klepanie krzyżyków", to chyba niezmiennie Caldarzy rządzą niepodzielnie w Ravenie i jego iteracjach, czy tam innym Scorpionie Navy Issue. Mają też T3 - Tengu, który też warto w późniejszym etapie rozważyć.
[STI] Anormalny Sigmahor:
ooo i dzięki za takową odpowiedź :)... już coś...
P.S.
Plusików dalej nie mogę dawać ;) więc nie dostaniecie +1
@DOWN
A jesteś w stanie jakiś fit zapodać to tegoż stateczka? Bo co do dron to nie wiem co wstawiać czy tak samo jak normalnie czy może coś drony potrzebują dodatkowo.
Theronth:
Ishtar
Pol Kent:
--- Cytat: Theronth w Czerwiec 08, 2014, 16:42:52 ---Ishtar
--- Koniec cytatu ---
Nooo..Ishtar z pewnością jest Minmatarski ;D
[STI] Anormalny Sigmahor:
Nie no, nie mówię iż musi być minmatorski. Ten też wygląda ciekawie do pve. Chociaż nie wiem jak statek z dronami na pve by się sprawdził.
@DOWN
No za pewne każda rasa, każda klasa. Ale jedne statki lepiej na pvp się spiszą inne na pve. No nic, pokombinuję... a co do tego Ishatr to może ktoś zapodać jakiś poradnik albo sugestie jak się fituje drone shipy?? Czy tak samo jak inne tylko dron więcej niż broni?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej