Forum Gry > Inne gry

Civilization: Beyond Earth

<< < (3/12) > >>

Skaza:

Pograłem w Beyond Earth i spokojnie mogę powiedzieć, że jest to stare dobre Civilization.

I właśnie w tym problem, ponieważ określenie "stare" dominuje tutaj. Jestem ogromnym fanem tego rodzaju gier, jednak najnowsza odsłona Cywilizacji jest bardzo dużym rozczarowaniem. Dlaczego? Ponieważ niemal wszystkie elementy rozgrywki skopiowano z piątej części, a następnie przemalowano i lekko zmodyfikowano na potrzeby nowej historii. Natomiast jeżeli chodzi o drzewko rozwoju technologicznego, jedna z zapowiadanych nowości... Czy tylko ja mam wrażenie, że zostało skopiowane z Endless Space? Dodano tylko specjalizacje.

Moim zdaniem, Beyond Earth powinno zostać wydane jako DLC.

Filip Bonn:
Pomyślcie ,że jest to poprostu stare, dobre Civ dla nowego pokolenia
a wy jesteście stare leśne dziadki  :P

Soulscream:

--- Cytat: Skaza w Październik 25, 2014, 12:07:37 ---Pograłem w Beyond Earth i spokojnie mogę powiedzieć, że jest to stare dobre Civilization.

I właśnie w tym problem, ponieważ określenie "stare" dominuje tutaj. Jestem ogromnym fanem tego rodzaju gier, jednak najnowsza odsłona Cywilizacji jest bardzo dużym rozczarowaniem. Dlaczego? Ponieważ niemal wszystkie elementy rozgrywki skopiowano z piątej części, a następnie przemalowano i lekko zmodyfikowano na potrzeby nowej historii. Natomiast jeżeli chodzi o drzewko rozwoju technologicznego, jedna z zapowiadanych nowości... Czy tylko ja mam wrażenie, że zostało skopiowane z Endless Space? Dodano tylko specjalizacje.

Moim zdaniem, Beyond Earth powinno zostać wydane jako DLC.

--- Koniec cytatu ---

A Endless Space skopiował z Sword of the Starts. Drzewko ma swoje problemy i rozwiązuje problem linearnych technologi z innych civ. Inne civ kopiowały z innych civ... narzekasz dla samego narzekania, żaden argument Twój do mnie nie przemówił, a jeżeli uważasz, że mechanika health jest lekko przemalowana i virtues to lekko podrasowane polices to nie wiem jak z Tobą rozmawiać :-).

sneer:
jest fajne przyjemne i nie da sie zlego slowa powiedziec ale skala zmian miedzy piątką odpowiada "total conversion mods " kilku innych gier
więc dla mnie to bardziej dodatek niz nowa gra
ale warta pieniedzy ....

Soulscream:

--- Cytat: sneer w Październik 26, 2014, 19:33:42 ---jest fajne przyjemne i nie da sie zlego slowa powiedziec ale skala zmian miedzy piątką odpowiada "total conversion mods " kilku innych gier
więc dla mnie to bardziej dodatek niz nowa gra
ale warta pieniedzy ....

--- Koniec cytatu ---

Dodatki do civ kosztują tyle co pełna gra, więc nothing was lost really ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej