Eve Online > NoobGarten

Tani misjonarz L4

<< < (9/10) > >>

GlassCutter:

--- Cytat: Cors w Marzec 22, 2014, 00:41:46 ---Przeszliśmy z dyskuji o statkach i fitach na opcje "jak grać w Eve totalnie wyłączając mózg"
GooD JoB and Good LucK!

--- Koniec cytatu ---

Czyż nie taki właśnie jest kurs tej gry przy kolejnych patchach? :P

[WILD5] Sheridan Philips:
Eh, wszystko jest względne. 10/10 robię armorowymi machami, i jakoś słabo widzę sytuacje gdy cap kończy się po 2 minutach. Fit jest uniwersalny, wystarczy w zasadzie dorzucić jedno Gyro i masz misjonarza, albo wyrzucić gyro i tracompy i wychodzi smarter. W każdym wypadku jest na MWD, just in case. Wszystko na tych samych modułkach, więc i oszczędność ogromna.
Fitów i koncepcji na nie są tysiące. Każdy zawsze będzie przekonywał, że ten jego jest słuszny, bo on go miał sprawdzone i na pewno działa. Ale to troszkę jak z dyskusją gdzie lepiej żyć, w low, w 0.0 czy WH. Każdy ma swoją rację, najlepiej jest wszystkiego spróbować i wtedy się zdecydować na konkretny kierunek.

krq:
A z ciekawości możesz podać fit na amorowego macha?
Bo ja robie na AC, ale cap jest dość słaby (3 min) i jak zaczyna sie wygrzew (szczególnie bolą rakiety) to trochę słabo.

[Machariel, Armor]
Gyrostabilizer II
Gyrostabilizer II
Gyrostabilizer II
Gyrostabilizer II
Energized Adaptive Nano Membrane II
Damage Control II
Large Armor Repairer II

Tracking Computer II, Optimal Range Script
Core X-Type 100MN Afterburner
Cap Recharger II

800mm Heavy 'Scout' Repeating Cannon I, Republic Fleet EMP L
Drone Link Augmentor II

Large Anti-Explosive Pump I
Large Anti-Kinetic Pump I
Large Auxiliary Nano Pump I

Ogre I x4
Hobgoblin I x5

DPS: 976 (823 AC + 152 Ogre I)
Ress: 73,8/57,5/64,3/57,2

Za kilka dni będę mógł zafitować T2 Artylerie, ale mam nadzieje ze mach na artach jest fajniejszy niż Dominix na sentry, bo ziemniakiem to można z nudów paść. MJD, sentry i wio.

observer:
Jak skile kiepskie, to najtaniej i najefektywniej wychodzi statek tej rasy w której się zaczyna grę (o ile nie zmienia się regionu zamieszkania), z tego powodu, że raty w danym regionie są tak dopasowanie, żeby za trudno nie było.
Na początku też dałem się uwieść modzie na drake-a (przed zmianami), poruszał się z gracją bs-a, a że ja Amarr, to bonus do kinetic trafiał akurat raty w resy. Drake szybko poszedł w najciemniejszy kąt hangaru i wróciłem do rasowych statków.
Jak już były skile na drake-a to i z czasem przyszedł tengu, ale też zwykle stoi i kurz zbiera. Dobry był jak trzeba było wykonać misje z innymi ratami niż sansha/blood riders, przeciw latarkom bezkonkurencyjny był jednak apoc navy.
Teraz używam właściwie tylko 2 statków, jak nie trzeba nigdzie latać to nightmare, jak trzeba to machariel. Machariel ma uniwersalne rigi i zmieniam mu fit shield/armor w zależności od tego czym będą do mnie strzelać (teoretycznie wystarczył jeden rodzaj tanka, ale przy jego resistach i przeliczeniu tego na wiele sposobów wychodzi, że jednak lepiej zmieniać).

Jeszcze pytanko,  jaka jest szansa na zmiany w dronach, które mogły by popsuć efektywność ishtara? Brakuje mi skili na sentry i heavy drone, zapuścił bym kolejkę, ale się boję, że jak akurat skończę to będzie nerf :P, bo wszędzie teraz tego ishtara pełno.

[WILD5] Sheridan Philips:
[Machariel, Armor]
Republic Fleet Gyrostabilizer
Corpus B-Type Large Armor Repairer
Core X-Type Armor EM Hardener
Core A-Type Armor Thermic Hardener
Gyrostabilizer II

Gist B-Type 100MN Microwarpdrive
Cap Recharger II
Cap Recharger II

800mm Repeating Cannon II, EMP L
True Sansha Large EMP Smartbomb

Large Capacitor Control Circuit I
Large Capacitor Control Circuit I
Large Capacitor Control Circuit II

To jest typowy fit pod plexy, sprawdza się również wyśmienicie pod anomalki. Dodatkowo można wyrzucić sentry, zyskując trochę DPSu. Oczywiście prop to kwestia gustu, większość lata MJD + AB, ale ja preferuje zdecydowanie MWD. To rzeczy z większym DPSem można wymienić T2 Gyro na reactive'a.

Co do nerfu sentr - nadal Ishtary są genialną platformą do PvE i small gangów, znerfili przypisywanie oraz nieco omnitracking.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej