Eve Online > NoobGarten
Tani misjonarz L4
Coritsikaela Enth:
Ishtar Ishtar Ishtar.... bo szybki, twardy, mieści 3x track mobile i 1 depo bo nie musi miec ammo.
W drodze skilowania Ishtara spokojnie można robić Gilą, nawet z frakcyjnymi sentry zanim doskiluja sie t2. Troche wiecej zabawy, ale to tylko czymczasowe rozwiazanie domomentu doskilowania Ishtara.
Idzie nim zarówno szybko blitz, jak i misje gdzie wszystko trzeba zestrzelić bo ma imba dps
[DZ1CZ] Rebbel'o'Ammar:
--- Cytat: Cors w Marzec 20, 2014, 09:53:51 ---Ishtar Ishtar Ishtar.... bo szybki, twardy, mieści 3x track mobile i 1 depo bo nie musi miec ammo.
W drodze skilowania Ishtara spokojnie można robić Gilą, nawet z frakcyjnymi sentry zanim doskiluja sie t2. Troche wiecej zabawy, ale to tylko czymczasowe rozwiazanie domomentu doskilowania Ishtara.
Idzie nim zarówno szybko blitz, jak i misje gdzie wszystko trzeba zestrzelić bo ma imba dps
--- Koniec cytatu ---
Wolniej!:) 3x Track mobile Mobile Tractor Unit jak rozumiem.
Ale '1 depo bo nie musi miec ammo' do mnie nie dociera :D
Rozumiem, że sentry t2 to najlepiej Garde II? Na szczęście zwykłe dronki wcisnąłem na t2 jako pierwszy system obronny (przed działami, rakietami i cap warfarem) wiec nie mam daleko...
No dobra w takim razie jesli mogę jakiś fit prosić GILA vs ISTAR vs STRATIOS ??
Widzę to tak najpierw wyskillować sentry na t2 latając GILĄ albo STRATIOSkiem a potem doskillować hull ISTAR'a..
Chyba skłaniał bym się do Stratiosa z dwu powodów:
Do dron wygląda bardzo atrakcyjnie, ma mega fajny model statki no i jak trzeba jest CovOpsem, co znaczy ze można go spokojnie do WH zabrać, tudzież polować w low secu albo nullu na exploratorów :)
Powiedzmy - czy to ma sens? (cap stable z MWD off):
http://zapodaj.net/609936fd42282.jpg.html
To dla mnie 14 dni skillowania które i tak się przyda wiec chyba zacznę już dziś robić te Garde II'ki..
--- Cytat: Sheridan w Marzec 20, 2014, 00:20:22 ---Ze swojego doświadczenia mogę polecić Ci, abyś jak najszybciej zainwestował w tani deadspace. Już C/B-type modułki, które nieraz kosztują po kilkanaście milionów, w znaczący sposób poprawiają parametry. Z drugiej strony zbyt świecąca raciarka może być obiektem ganku (..) highsec'owych troskliwych misi.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie masz na myśli to: https://zkillboard.com/detail/37258120/
Z misiami jesteśmy za pan brat :D
[WILD5] Sheridan Philips:
Jeśli chodzi o dronkowce cruzowe, to tak jak już poprzednicy wspomnieli - Gila albo Ishtar. Obowiązkowo oba na shieldzie. Co do sentry - bierzesz 3 zestawy, w zależności od tego z kim walczysz. Generalnie z tankiem nie ma problemu, wyrzucasz sentry, orbita na 2500m i większość Ciebie nie będzie trafiała. T2 hull ishtara daje Ci wspaniałe resisty, więc fit wystarczy T2 w zupełności.
Stratios to statek typowo eksploracyjny, pod misję raczej się nie nadaje.
A co do Dead i misi, dokładnie o coś takiego mi chodzi - fit który jest grubo przesadzony, 5 BCS który praktycznie nic nie daje. Gość chyba za dużo w WoWa grał ;)
Coritsikaela Enth:
mobile depot mam po to, że w razie jak "przyafcze" i spadnie mi dronka to z cargo do drone bay przerzucam "zapasowego" garda. Mam też pvp moduły do refitu na full pvp ishtara "w razie W" ale to w hi nieistotne.
Bierz Gile nie Stratiosa - bo załadujesz low sloty drone dmg ampli i bedzie miala duzy lepszy dps.
Sentry nosze Gardy i Bouncery + małe drony do zbicia frytek jeśli za blisko podlecą (hoby + warki). Generalnie wszystkie misje które robie, to poza blokada nawet nie musze nic orbitować - tankuje stojąc w miejscu na ficie t2. Medium shield booster i heja. A MWD i speed ishtara przydaje sie przy blitzowaniu i dolatywaniu w moment do gatów.
Plexy też ishtarem porbisz, pvp powalczysz wiec statek perspektywiczny i uniwersalny - przeciwieństwie do np jakichś ravenów
SokoleOko:
--- Cytat: Cors w Marzec 20, 2014, 12:28:20 ---Plexy też ishtarem porbisz, pvp powalczysz wiec statek perspektywiczny i uniwersalny - przeciwieństwie do np jakichś ravenów
--- Koniec cytatu ---
Tu się rozpędzasz... Robiłem anomki Chimerą (powiedzmy: taki duży Ishtar, który wywala 2x więcej dron), po czym przesiałem się na Navy Ravena z Cruise "i dopiero zaczęły się bezeceństwa", typu alfowanie BC-ków czy nawet frytek (Precision). I to na zwykłym pasywnym ficie (LSE + Hardy + MJD).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej