Eve Online > Patche i dodatki

Kronos - letni dodatek 2014

<< < (24/81) > >>

Pol Kent:
CCP nie zwalnia wręcz przeciwnie podkręca tempo.
Doom coś dla Ciebie  ;D
http://community.eveonline.com/news/dev-blogs/building-better-worlds/

Doom:
Wiesz kiedy ja coś ostatnio budowałem poza hurtowymi ilościami amunicji? (albo lotnisko to było albo BO jak mnie zaproszono do zabawy w hot dropy)

Dormio:

--- Cytuj ---Remove the ability for players to use stations to safely store their blueprints without putting them at risk in Starbase structures. Players will still be able to start their jobs remotely (via the use of Supply Chain Management and Scientific Networking skills), but will now have to move their blueprints directly into the starbase structures that require it, like other materials.
--- Koniec cytatu ---
O ile pozostałe zmiany są w miarę neutralne (nie żeby mi się jakoś szczególnie podobały) i raczej służą znacznemu ułatwieniu (znaczy się teraz zaczną grać w EVE 6-8 latki  8) :P >:D - muszę zacząć swojego 6-cio latka przygotowywać do przejęcia chara  >:D >:D >:D), to zacytowany fragment wg mnie jest jednym z głupszych pomysłów o jakich słyszałem.
Nie chodzi mi o konieczność wożenia na POSa BPO - to akurat jestem w stanie zrozumieć (risk/revard), ale dlaczego korp ma ryzykować kradzież CAŁEJ kolekcji BPO ??? Przecież zysk z umieszczenia na POSie BPO nie zrekompensuje starty związanej z trwałym odblokowaniem BPO z korp hangaru ! No chyba, że chodziło im właśnie o to (risk), a nie o ułatwienie.

Ciekaw jestem finalnych danych, bo jeśli za tym nie pójdą zmiany w zarządzaniu korpem, to wg mnie:
a) większość POSów w hisecu zniknie - brak będzie uzasadnienia ich istnienia - laby (oczywista korzyść dla CCP - mniej obiektów na serwerach)
b) ceny biur w stacjach z labami będą szczytować jak wygłodzona nimfomanka
c) brak sensu szlifowania BPO - zwrócił ktoś uwagę na screen z BPO Vexorem after - nie ma perfect !

Tloluvin:

--- Cytat: Dormio w Kwiecień 16, 2014, 09:45:33 ---a) większość POSów w hisecu zniknie - brak będzie uzasadnienia ich istnienia - laby
--- Koniec cytatu ---
A nie wręcz przeciwnie? Będzie więcej POSów w hi, bo żeby nie ryzykować utraty BPO trzeba będzie zapuszczać ciągłe ksero?
Bo kopiowanie chyba nie będzie wymagało zawiezienia BPO na POSa?

Doom:
Cytowany przez Dormia fragmęt temu przeczy już w pierwszej linijce. Mowa tam o "jobs" przez co w UI eve jest rozumiane dowolne zadanie industry nie ważne czy produkcyjne czy związane z jakąkolwiek obróbką bpo

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej