Śmietnisko > Off Topic
SPACE - kosmos, future, astronomia i pochodne....
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Dux w Listopad 04, 2015, 13:24:32 ---Nie znam angielskiego, więc odpuściłem sobie te filmiki, bo i tak bym nie wiedział o co w nich chodzi. Ale czy mam rozumieć, że Szcutek próbuje udowodnić, że ziemia jest płaska? ???
BTW. A o jaszczuroludziach też coś tam było? >:D
--- Koniec cytatu ---
Każdy średnio rozgarnięty wie, że Ziemia jest płaska, aczkolwiek zlekka wypukła. W skrócie to dysk leżący na grzbietach czterech słoni, które stoją na grzbiecie ogromnego żółwia Wielkiego A’Tuina, płynącego przez kosmos.
Rzecz dawno zbadana i udowodniona, nie wiem po co te nowe teorie.
Qlko1:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopad 04, 2015, 13:32:02 ---Każdy średnio rozgarnięty wie, że Ziemia jest płaska, aczkolwiek zlekka wypukła. W skrócie to dysk leżący na grzbietach czterech słoni, który stoi na grzbiecie ogromnego żółwia Wielkiego A’Tuina, płynącego przez kosmos.
--- Koniec cytatu ---
Za nawiązanie do Pratchetta zawsze +1 :)
GlassCutter:
Ale to ten żółw czy ta pani żółwiowa? To pytanie może wydać się głupie, ale gdy spotkają się 2 takie światy to ta kwestia stanie się niezwykle istotna. Wolelibyśmy być na górze..
Xeovar:
--- Cytat: qlko1 w Listopad 03, 2015, 20:24:24 ---Ależ proszę.
Bierzesz teleskop i dokonujesz obserwacji najbliższych planet (w sumie zacznij od księżyca, najbliżej masz). Podejrzane jak cholera, ale wygląda na to, że wszystkie odpowiednio duże i gęste obiekty w kosmosie mają kształt zbliżony do kuli. TADAAAAM!
--- Koniec cytatu ---
Można i tak, ja ostatnio widziałem rzeczoną kurwaturę z okna samolotu rejsowego, bardzo dobrze ją widać i ładnie wygląda z 8km npm...
Qlko1:
--- Cytat: Xeovar w Listopad 04, 2015, 16:04:20 ---Można i tak, ja ostatnio widziałem rzeczoną kurwaturę z okna samolotu rejsowego, bardzo dobrze ją widać i ładnie wygląda z 8km npm...
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopad 04, 2015, 13:32:02 ---Każdy średnio rozgarnięty wie, że Ziemia jest płaska, aczkolwiek zlekka wypukła. W skrócie to dysk leżący na grzbietach czterech słoni, które stoją na grzbiecie ogromnego żółwia Wielkiego A’Tuina, płynącego przez kosmos.
--- Koniec cytatu ---
No i co Xeo? Widziałeś tą "zlekką wypukłość". Łyso? ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej